novak djokovic 1dan ao 1

Đoković:Znao sam da neće biti lako cak i posle prvog seta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomašem Berdihom da je znao da neće imati lak posao čak i nakon superiorno dobijenog prvog seta.
Srpski as izborio je plasman u finale turnira u Dubaiju savladavši Čeha sa 6:0, 5:7, 6:4, a meč je obeležen njegovom briljantnom partijom u prvom setu, kada osmom teniseru sa ATP liste nije prepustio nijedan gem.
-Čak i posle prvog prvog seta, koji je išao na perfektan način i kada sam igrao veoma dobro, znao sam da meč nije završen. Samo sam hteo da ostanem na tom nivou, ali bilo je teško – izjavio je Đoković posle dvosatnog, jubilarnog 20. međusobnog okršaja i 18. pobede nad Berdihom.
-Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka u nastavku. U trećem setu nisam baš sjajno kontrolisao lopticu, ali nekako sam uspeo da se držim – kazao je Đoković, koji se u borbi za titulu sutra sastaje sa Rodžerom Federerom.
Biće to njihov 37. međusobni okršaj, a Švajcarac je za sada uspešniji i vodi sa 19:17.
-Kada igrate protiv Rodžera, to je uvek veliki izazov. Ako želite da osvojite turnir morate da igrate najbolji tenis, posebno protiv njega u finalu, a naročito ovde. Osećam da mu odgovara ova vrsta podloge i da će igrati najbolje što može – zaključio je Đoković, koji u Dubaiju juri petu titulu, a ukupno 50. u karijeri.
Berdih je ocenio da nije imao sreće, ali je priznao da je Đoković zasluženo pobedio.
-Nisam bio srećnik, međutim, uprkos tome mogu naći par stvari koje su pozitivne, kao i negativne. Bio je to neizvestan duel, ali tako je kako je. Pokušavao sam da steknem šansu za trijumf, ali na kraju ipak nisam uspeo – rekao je češki teniser.
Finale ATP turnira u Dubaiju između Đokovića i Federera na programu je u subotu od 16 sati.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Ðoković: Federer je bio bolji, zasluženo je u finalu