daviscup-logo

SAOPŠTENJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE

Teniski savez Srbije izdao je saopštenje povodom karata za predstojeći Davis cup meč između Srbije I Hrvatske koji se odigrava u hali u Kraljevu.

Saopšenje puštamo u celosti. 

Teniski Savez Srbije je zajedno sa opštinom Kraljevo pristupio organizaciji prvog kola Davis Cup meča našeg tima protiv Hrvatske. Želja je bila da naše proslavljene reprezentativce  na čelu sa Novakom Đokovićem dovedemo u Kraljevo i promovišemo potpuno novu halu koju je napravila lokalna samouprava.

Zahvalni smo svim građanima i radnicima u institucijama opštine Kraljevo na pomoći koju smo dobili oko organizacije ovog velikog meča. Zbog tehničko-organizacionih i bezbednosnih razloga, kapacitet hale je manji nego što se prvobitno očekivalo, a ako uzmemo u obzir i obaveze u rapodeli karata koje postoje  po Ugovoru  prilikom ovakvog susreta prema ITF-u, ITF-ovim sponzorima, hrvatskoj reprezentaciji, sponzorima Teniskog Saveza, gradu Kraljevu koji je koordinator skupa, onda je jasno da je broj karata koji može biti pušten u prodaju znatno manji od interesovanja koje objektivno postoji.

Povezana vest:  Bez većih iznenađenja na početku trećeg dana na AO

 Teniski Savez Srbije, zajedno sa Teniskim Savezom Zapadne Srbije,  je učinio sve  da se što više izađe u susret velikom interesovanju, pa je prodaja i distribucija karata odlukom U.O. poverena domaćinu, obzirom na činjenicu da će velika većina gledalaca biti  baš iz Kraljeva  i okoline.

Prošle  nedelje stavljen je  u prodaju  jedan manji deo karata,  a ove nedelje će biti pušteno  još 450 karata (150 kompleta), kao što je i praksa kod velikih mečeva, da se deo karata pusti u nedelji kad se meč odigrava, ili na sam dan susreta.

Povezana vest:  WTA INDIAN VELS, Poraz Kuznjecove na startu turnira

Nikakvih malverzacija prema našim saznanjima  nije bilo,  a ovim  putem pozivamo  organe unutrašnjih poslova da još jednom izvrše proveru i otklone sumnju koja se pojavila. Očekujemo i njihovo saopštenje.

Potpuno smo uvereni da smo učinili sve  da što više Kraljevčana vidi ovaj meč, na kraju, najveći broj karata je i završio kod lokalnih sponzora ili Skupštine opštine.

Povezana vest:  Šarapova zbog povrede propušta Peking

Zahvalni smo svima na podršci i strpljenju koje smo imali u protekla dva meseca kad smo počeli organizaciju ovog skupa.

Uvereni smo da će sa ovakvom energijom koja je tamo ispoljena, naši reprezentativci pobediti i otpočeti pohod ka još jednoj Davis Cup tituli, a mi, Teniski Savez Srbije, da će pružiti ponovo  svoj maksimum, kao što je i do sada bio slučaj kada su ovakvi mečevi u pitanju. 

Treba napomenuti da je TSS od strane ITF dva puta proglašavan za najboljeg organizatora Dejvis kup mečeva, pokušaćemo to da opravdamo i u Kraljevu.