andy murray

Endi Marej odbacio optužbe da ne voli Englesku

Britanski teniser Endi Marej odbacio je danas optužbe da ne voli Englesku. 
-Čitava ideja da ja ne volim Englesku je besmislica. Pa oženiću se Engleskinjom – rekao je Marej, preneli su britanski mediji. 
Peti teniser sveta naveo je da su njegova porodica i porodica buduće supruge Kim Sirs uznemirene zbog „besmislenih optužbi“. 
-Svakodnevno sarađujem sa Englezima. Pojedini članovi moje porodice su Englezi kao i porodica moje verenice – dodao je on. 
Marej je prošlog septembra na referendumu podržao nezavisnost Škotske, ali je rekao da će u slučaju otcepljenja nastaviti da igra za reprezentaciju Velike Britanije. 
-Ono što me najviše nervira je to što svi misle da ne možete biti i za nezavisnost Škotske i za Veliku Britaniju. Ja mislim da je Škotska svoja država, a svaka država može bolje da radi ako ima kontrolu nad sopstvenom sudbinom – rekao je on. 
-Tada sam rekao da će narod Škotske doneti ispravnu odluku. Naravno, ne znači da je moje mišljenje najbolje za Škotsku. Razočaran sam što sam uopšte tvitovao o referendumu. Sada je vreme da nastavim dalje i koncentrišem se na tenis – dodao je Marej. 
Marej pokušava da se oslobodi etikete anti-Engleza, još od kako je kao 19-godišnjak rekao da se nada da Engleska neće osvojiti Svetsko fudbalsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj. 

Povezana vest:  WTA INDIJAN VELS, Ivanović uspešna na startu Indijan Velsa