viktor troicki

Troicki: Publika mi je pomogla, spreman sam za dubl

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas posle preokreta i pobede nad Hrvatom Bornom Ćorićem u drugom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa da mu je publika u važnim trenucima dala snagu i dodao da je spreman za sutrašnji dubl meč. 
-Definitivno mi je publika dala snagu u važnim trenucim. Osetio sam u trećem setu da se lomi meč i publika je mi je tada pružila najbolju podršku, posle koje sam se ja osetio jačim. On je tada pao u igri… Napokon mi je iskustvo pomoglo… Drago mi je da sam pobedio u ovom važnom duelu – rekao je Troicki za RTS posle meča. 
Srbija je danas povela sa 2:0 protiv Hrvatske u Kraljevu u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Prvi trijumf zabeležio je Novak Đoković, koji je sa 3:0 u setovima pobedio Mata Delića, a na 2:0 je povisio Troicki, koji je sa 3:2 savladao mladog Bornu Ćorića. Troicki je kazao da je Ćorić bio bolji rival u prva dva seta, ali da se njegovm agresivnšću od trećeg seta to promenilo na terenu. 
-Nisam imao odgovor na njegovu igru u prva dva seta, pogotovo u drugom. Delovao je dosta jače u dugim razmenama… Morao sam nešto da promenim i to sam učinio izlascima na mrežu. Počeo sam da igram agresivnije, onako kako je plan bio od početka. Zadovoljan sam što na kraju sve uradio kako je trebalo – kazao je Troicki. 
U Hali sportova u Kraljevu sutra je na programu dubl meč, a Troicki je rekao da se fizički oseća spremnim za taj duel. 
-Spreman sam. Nemam problema sa fizičkom pripremljenošću. Trenirao sam dosta u prethodnom periodu, više nego ikada i mogu mečeve da igram svaki dan – rekao je Troicki. 

Povezana vest:  Đoković u suzama posle ovacija publike u Parizu