djokovic pobeda-finale ao

Dobar žreb za Đokovića na Ju Es openu

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković u prvom kolu poslednjeg gren slema u sezoni Ju Es opena sastaće se sa Brazilcem Žoaom Souzom, određeno je danas žrebom u Njujorku. Ukoliko pobedi, Đoković će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela između Kanađanina Vaseka Pospišila i Austrijanca Adrijana Hajder-Maurera.
Sa srpskim teniserom u istoj polovini žreba nalazi se Španac Rafael Nadal, s kojim bi se Đoković sastao u eventualnom četvrtfinalu, kao i Japanac Kei Nišikori, koji mu je potencijalni rival u polufinalu. Branilac trofeja na Ju Es openu, Hrvat Marin Čilić će na otvaranju turnira igrati sa kvalfikantom.
U drugoj polovini žreba nalaze se i Švajcaraci Rodžer Federer i Stan Vavrinka, Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih. Federer će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Leonarda Majera, Vavrinka će se sastati sa Špancem Albertom Ramosom-Vinolasom, a Berdih sa Amerikancem Bjornom Frantandželom.
Srpski teniser Viktor Troicki, koji se nalazi u delu žreba sa Berdihom u prvom kolu sastaće sa domaćim predstavnikom Fransesom Tiafuom, dok će Janko Tipsarević igrati protiv Španca Gulijerma Garsije-Lopesa, a Filip Krajinović će se nadmetati s jednim od kvlafikanata. Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počeće 31. avgusta i trajaće do 13. septembra.

Povezana vest:  Federer u suzama: Bajka se nastavlja