novak djokovic vim polu

Đoković: Boriću se za trofej i ove godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan je što nije proveo puno vremena na terenu u pobedi protiv Austrijanca Andreasa Hajdera Maurera u drugom kolu US Opena.
Đoković je u prvom setu bilo potrebno malo vremena da se zagreje – 6:4, da bi potom „ubacio u brzinu“ i sa 6:1, 6:2 pobedio Austrijanca i plasirao se u treće kolo.
-Sve u svemu, dobro je što nisam dugo ostao na terenu i što sam posao završio u tri seta – rekao je Đoković kome je posle meča ostalo energije i da zapleše na terenu.
Đoković je u pohodu na svoju treću ovogodišnju gren slem titulu, ukupno devetu, a drugu na US openu.
On je četiri puta do sada na terenima Flešing Medousa gubio u finalu – 2007, 2010, 2012, 2013, a trofej je podigao 2011. godine.
-Zbog ovog ili onog razloga, nisam uspeo toliki broj puta da učinim taj završni korak – rekao je Đoković.
On je naglasio da je u dosadašnjoj karijeri na US Openu pokazao najkonstantnije rezultate, u odnosu na sve ostale turnire na kojima je učestvovao.
-Od 2007. sam u svakom polufinalu US Opena. Ovdašnji uslovi mi pogoduju, osećam se dobro na terenu i igram dobar tenis i očigledno svake godine se trudim da dođem u poziciju da se borim za trrofej. Ni ova godina se ne razlikuje po tome od prethodnih – rekao je Đoković, koga u sledećem kolu čeka Italijan Andreas Sepi, koji je bio bolji od RusaTejmuraža Gabašvilija sa 3:1 u setovima.

Povezana vest:  Čilić: Cilj mi je ulazak među pet najboljih