djokovic turnir poznatih

Odlični mečevi prvog dana teniskog turnira poznatih

Mečevi prvog dana 14. Porše teniskog turnira poznatih i 10. Atlas mini tenis open obeležili su neizvesni i zanimljivi gemovi, ali pre svega sjajna zabava, fer plej i duh sportskog drugarstva.
Gradski sekretar za sport Slavko Gak uspešno je obeležio debi nastup na turniru, dok su se sjajnom igrom takođe istakli dubl parovi Srđan Đoković – Vujović, tim američkog ambasadora Kirbi – Uin i šampionski dubl poznatog kompozitora Milić – Bugarčić. U muškom singlu odlične i neizvesne mečeve odigrali su glumac Gagi Jovanović, muzičke zvezde Kiki Lesendrić, Žika Zana, Niggor i Aleksa Jelić, kao i česti učesnici finalnog dela žreba Savo Milošević, Milan Bošković, Žarko Lazetić, Aleksandar Gajšek, Igor Miklja…
Kod dama je dnevni program počeo mečom za pamćenje između Jelene Zana i Goge Grubješić, a odličan nastup su zabeležile i Neda Ukraden, Iva Ikon i Sara Pauelson Kirbi. Aktuelna šampionka Adriana Čortan je i ovoga puta potvrdila epitet favorita turnira sa dve ubedljive pobede – koje obećavaju sjajno finale ženskog dela žreba.
Deseti Atlas Mini Tenis Open za decu do 10 godina, organizovan u saradnji sa Teniskim savezom Beograda, ugostio je do sada rekordni broj dece-učesnika i roditelja koji su pomno pratili i navijali za svoje „pulene“. Kao najbolji medju budućim asovima i šampionima srpskog tenisa izdvojili su se Milane Medarević i Aleksandar Karajlović – koji će svoje finale odigrati na Centralnom terenu Teniskog kluba „Novak“ u okviru finalnog programa turnira.
Završni program turnira u nedelju će predstaviti mečeve četvrtfinala, polufinala i finala muškog singla, finale ženskog singla i muškog dubla, egzibicioni meč u kome će nastupiti velika nada naše teniske scene Hamad Međedović – dok će na ceremoniji dodele trofeja najbolji učesnik Viber teniske klinike po prvi put primiti nagradu iz ruku Dejvis Kup selektora Srbije Bogdana Obradovća, uz ostale pobednike i posebno pohvaljene učesnike turnira.
Humanitarni fond turnira biće uručen Udruženju grada Beograda za borbu protiv diabetesa „Plavi krug“.
Program u nedelju počinje od 10 časova, a ulaz za sve poklonike tenisa je slobodan!

Povezana vest:  Lajović pobedio Andrejeva