filip krajinovic

Đoković negativan samo protiv Karlovića i Krajinovića

Među prvih 100 igrača na ATP listi srpski teniser Novak Đoković ima negativan skor samo sa dvojicom, sunarodnikom Filipom Krajinovićem i Ivom Karlovićem iz Hrvatske.
Đoković je protiv 23. igrača sveta Ive Karlovića igrao četiri meča i tri puta je poražen. Srpski teniser je prošle nedelje u šali rekao da će sa Karlovićem morati „malo da popriča o tome“, pre turnira u Dohi sledeće godine. 
Karlović je u januaru na turniru u Dohi pobedio Đokovića sa 6:7, 7:6, 6:4. Protiv 99. tenisera sveta Filipa Krajinovića ima jedan poraz, pošto mu je 2010. godine predao četvrtfinalni meč Srbija opena zbog zdravstvenih problema.
Đoković ove sezone ima jednu od najdominantijih sezona u novijoj istoriji tenisa. On je sredinom septembra postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio više od 16.000 poena na ATP listi. Đoković je ubedljivo prvi na ATP listi, ove godine osvojio je 11 trofeja, od kojih tri grend slema i šest Mastersa, a sinoć je u Londonu osvojio svoj peti trofej na završnom ATP turniru pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom od 6:3, 6:4.
On je tako postao prvi igrač u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni turnir. Srpski teniser se u Londonu po broju pobeda izjednačio sa osvajačem 17 grend slem turnira Federerom na 22:22 i Špancem Rafaelom Nadalom na 23:23, pa samo protiv dvojice igrača iz prvih 100 na listi ima negativan skor.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Milojević i Krstin eliminisani