razotkrivanje mitovaPremijere na kanalu Discovery Channel tokom aprila

SMRTONOSNA OSTRVA

U novoj šestodelnoj seriji „Smrtonosna ostrva“ biolog i stručnjak za životinje grabljivce Dejv Salmoni putuje na neka od najsmrtonosnijih ostrva poznatih čoveku. On istražuje ova udaljena ostrvca i otkriva životinje koje ih nastanjuju. Među lokacijama se nalazi i ostrvo u južnom Pacifiku koje je ozloglašeno zbog neuobičajeno velike koncentracije ajkula, ostrvo u južnom Atlantiku koje je dom kitovima ubicama i ostrvo u arhipelagu Galapagos gde se mogu naći najneobičnije i najotpornije životinje na našoj planeti. Dejv pokušava da razotkrije tajne skrivene iza jedinstvenog ekosistema na svakom ostrvu, ali šta će otkriti?
Od petka, 18. aprila u 20.00

Povezana vest:  Kejti Peri u Simpsonovima

RAZOTKRIVANJE MITOVA

Stručnjaci za specijalne efekte Adam Sevidž i Džejmi Hajneman se vraćaju u još jednoj sezoni emisije „Razotkrivanje mitova“. Pridružuju im se saradnici Tori Beleči, Kari Bajron i Grant Imahara. Članovi ekipe stavljaju popularne mitove i urbane legende na proveru, koristeći se naučnim saznanjima da bi odvojili činjenice od mita. U najnovijoj devetoj sezoni, Adam i Džejmi stavljaju na probu mitove iz I svetskog rata. Da li delovi rova zaista mogu da uspore udarni talas i vojnicima spasu život? Njih dvojica još pokušavaju da voze motocikl po jezeru; zatim pitaju reditelja Džejmsa Kamerona zašto likovi Džek i Rouz nisu delili pojas za spasavanje na Titaniku; i istražuju da li je pomeranje beživotnog tela lako kao što izgleda u filmovima. Za to vreme Kari, Grant i Troj voze dasku za surfovanje na mlazni pogon i otkrivaju da li je moguće pobeći iz visokog hotela koristeći improvizovani padobran. Da li će ovi ručno napravljeni padobrani pobediti gravitaciju ili ih čeka slobodni pad?
Od subote, 19. aprila u 17:10

Povezana vest:  Nastavak snimanja serije "Vojna akademija"

BRODSKI KONTEJNERI NA AUKCIJI

Nova serija „Brodski kontejneri na aukciji“ potvrđuje da značajan saldo u banci nije dovoljan za nadmetanje u dinamičnom svetu aukcija u lukama teretnog brodskog saobraćaja. Morate imati dobro oko za procenu robe i čelične živce da biste se suočili sa ostalim ponuđačima koji žele da se obogate u ovom takmičenju s visokim ulozima. U igri je mnogo novca pa ove aukcije nisu nadmetanje već pravi rat. Pratite aukcionara Džona Kunkla kao i kupce među kojima su Džejson R. Hjuz i Metju Gaus dok se nadmeću da bi obezbedili najbolju moguću zaradu uz najmanje ulaganje. Ko će izaći kao pobednik?
Četvrtak, 24. april u 21:00

Povezana vest:  Hakeri traže milione dolara od HBO-a