mtvmovienightKONCERTNI FILM „LOU REED’S BERLIN“ U UTORAK NA MTV KANALU

Pogledajte film o albumu „Berlin“ i izvođenje uživo svih pesama sa izdanja koje je svojevremeno šokiralo i publiku i kritiku – utorak, 1. jula u 21:00 – samo na kanalu MTV!
Ovog utorka u 21:00, u okviru serijala Tuesday Movie Nights, pogledajte koncertni film „Lou Reed’s Berlin“ i uživo izvođenje kultnog albuma „Berlin“ pionira roka, legendarnog tekstopisca i gitariste, osnivača benda Velvet Underground i jedne od najuticajnijih figura u istoriji muzike – vlasnika vanvremenskog hita „Walk On The Wild Side“, Lu Rida.
33 godine nakon što je njegov za to vreme ambiciozan, ali u potpunosti neshvaćen konceptualni album „Berlin“ bio u startu odbačen, Lu Rid, jedna od najuticajnijih rock persona svih vremena, ponovo se popeo na bine širom sveta kako bi iznova interprtirao ovo, sada već klasično delo. Album, koji je bio „sahranjen“ od strane kritike neposredno po objavljivanju, smatra se jednim od najmračnijih i najpotcenjenijih rock izdanja u istoriji, a tematski prati nekoliko ljubavnika upletenimh u svet droge, nasilja i prostitucije koji se susreću sa neizdrživom ljubomorom, besom i gubitkom. Iako su mu mnogi okrenuli leđa te davne 1973, situacija se na posletku ipak okrenula u korist nekadašnjeg pevača kultnog benda „Velvet Undergruond“, pa je „Berlin“ na kraju čak uvršćen među 500 najboljih albuma svih vremena po izboru magazina „Rolling Stone“.
2006. Lu Rid je tokom pet koncertnih noći u dvorani St. Ann’s Warehouse u Bruklinu, Njujork uživo izvodio album „Berlin“ u pratnji Bruklinskog omladinskog hora. Upravo ti snimci su iskorišćeni za film „Lou Reed’s Berlin“ čiju režiju potpisuje Džulijan Šnabel i koji možete da pogledate ovog utorka u najnovijem Tuesday Music Nights izdanju.
Tuesday Music Nights: „Lou Reed’s Berlin“, utorak, 1. jul u 21:00 – samo na kanalu MTV!

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Tamara šesti ukućanin koji je izbačen