true-detective-harrelson-mcconaugheyHBO vodi sa 99 nominacija za TV nagrade Emi

Dva noviteta – napeta, neobična krimi serija „Pravi detektiv“ u produkciji kanala HBO i mračna komedija o ženskom zatvoru „Naradzasta je nova crna“ mreže Netfliks, uspela su da dobiju desetak nominacija, ugrozivši tako pozicije pojedinih, sada već kultnih serija kao što su „Čista hemija“ i „Moderna porodica“.
Onlajn striming kompanija Netfliks je ove godine više nego udvostručila broj nominacija za najviša TV priznanja, dobivši 31 nominaciju, od kojih 13 samo za hit politički triler „Kuća od karata“.
Popularna srednjovekovna saga HBO-a „Igra prestola“ vodi sa najviše nominacija – ukupno 19, a popularna premijum kablovska mreža dominira sa čak 99 nominacija.
U kategoriji za najbolju dramu pored „Čiste hemije“, kojoj je ovo bila poslednja sezona, takmičiće se još i serije „Ljudi sa Menhetna“, „Kuća od karata“, „Igra prestola“, „Pravi detektiv“, kao i britanska kostimirana drama „Downton Abbey“ koja bi uskoro trebalo da se prikazuje i na našoj televiziji.
Serija „Pravi detektiv“, koja prati krvave tragove koje za sobom ostavlja sadistički ubica, ima nominaciju za najboljeg glumca i to za obojicu svojih glavnih protagonista, Metjua Mekonahija i Vudija Harlesona, koji su samo neke od velikih filmskih zvezda koje su u poslednje vreme prešle na mali ekran.
Još jedna serija koja je dobila veliki broj nominacija (ukupno 18), je „Fargo“, zasnovana na istoimenom kultnom filmu braće Koen, sa Bilijem Bobom Torntonom i Martinom Frimenom koji su, takođe, nominovani za najbolju glumu.
U kategoriji za najbolju komičnu seriju za nagrade će se pored „Naradžasta je nova crna“ i „Moderna porodica, nadmetati i „Štreberi“, „Louie“, „Silicon Valley“ i „Veep“.
Kada je reč o TV filmovima, HBO-ova drama „The Normal Heart“, istinita priča o njujorškom aktivisti za borbu protiv AIDS-a, zaradila je 16 nominacija, uključujući za najboljeg glumca koja je pripala Marku Rufalu.
Pored pomenutih glumaca, nagradeaza najbolje glumačko ostvarenje osmehuje se i Čivetelu Edžioforu i Džuliji Roberts.

Povezana vest:  Glumac Vinsent D'Onofrio pomaže policajcima