sofia vergara

Sofija Vergara je najplaćenija TV glumica

Kolumbijska glumica Sofija Vergara je treću godinu za redom najplaćenija televizijska glumica na svetu, sa prihodom koji dostiže blizu 37 miliona dolara, objavio je u sredu magazin „Forbs“.
Vergara je postala svetski poznata zahvaljujući ulozi Glorije Delgado-Pričet u „Modernoj porodici“, koja je ušla u istoriju kao najnagrađivanija američka humoristička serija zajedno sa sitkomom „Frejžer“, sa ukupno pet osvojenih Emi nagrada (od kojih dve ove godine).
Za svaku epizodu, 42-godišnja glumica zanosnih oblina i širokog osmeha, dobija 325.000 dolara. Ipak, veći deo njenih prihoda potiče od reklama: za Diet Pepsi, šminku CoverGirl, šampon Head&Shoulders, telekom AT&T.
Glumica, koja važi za jednu od najmoćnijih „Latina“ u Holivudu, pojavila se nedavno i u hit komediji „Glavni kuvar“ (Ćef) u kojoj su joj partneri Džon Favro i Skarlet Johanson, a prošle godine je igrala u „Matorom Zigolou“ Džona Turtura, sa Vudijem Alenom, Šeron Stoun i Vanesom Paradi.
Iza Vergare, na drugoj poziciji, našla se Mariška Hargitaj, jedna od zvezdi serije „Red i zakon: jedinica za specijalne žrtve“, koja je u periodu od juna 2013. do juna 2014. zaradila 13 miliona dolara.
Treća je Kejli Kuoko, seksi i zabavna Peni iz serije „Štreberi“, sa zaradom od 11 miliona dolara, posebno zahvaljujući reklami za Tojotu.
Ova simpatična glumica će verovatno iduće godine biti još bolje rangirana na Forbsovoj listi, budući da će u narednoj sezoni glavni glumci ove veoma gledane serije dobijati milion dolara po epizodi, što je trostruko više nego dosad.
Na četvrtom je Džulijana Margulis, koja je nedavno osvojila Emi nagradu za ulogu u advokatskoj seriji „Dobra žena“. Ona je u proteklih 12 meseci zaradila 10 miliona dolara.
Alison Hanigen, koja igra u sitkomu „Kako sam upoznao vašu majku“, se sa 9,5 miliona dolara našla na petom mestu.
Šesta je Ejmi Peler (Parks& Recreation) sa 7 miliona dolara, a sedma Mindi Kejling (The Mindy Project) sa 6,5 miliona dolara.
Poslednja tri mesta drže Keri Vošington (Skandal), Zoi Dešanel (New Girl) i Kortni Koks (Grad kuguara) koje su zaradile svaka po 6 miliona dolara.

Povezana vest:  Letnji maraton serije “Fear The Walking Dead”

PHOTO: Steve Granitz/WireImage