the-simpsons-fox

Serija Simpsonovi prvi put u Kini 

Američka crtana serija „Simpsonovi“ uskoro će početi da se emituje u Kini, prvi put od postojanja serije stare 25 godina, piše danas američki časopis Tajm. Epizode poznatog crtanog filma biće emitovane u saradnji s kineskom video kompanijom na internetu, Sohu. 
Sohu će emitovati epizode uzete od televizije Foks i imaće titl na mandarinskom jeziku. Biće emitovane epizode iz prethodnih i naredne sezone. Izvršeni producent serije Al Džin šaljivo je komentarisao vest. 
-Super! Ljudi u provinciji Guangdong napokon će znati šta se dešava u Springfildu – rekao je Džin. 
Springfild je mesto u kome se dešava radnja serije, i u kome živi porodica Simpson: glava porodice Homer, njegova žena Mardž, i deca Lisa, Bart kao i beba Megi. U SAD postoji 13 gradića koji se zovu Springfild. Sohu je jedan od vodećih video onlajn portala u Kini. Takvi portal polako postaju konkurencija televizijskoj i filmskoj industriji. 
Serija „Simpsonovi“ se emituje od 1989. godine i dobila je nekoliko desetina raznih nagrada. U seriji koja inače ne robuje pravilima o političkoj niti bilo kakvoj drugoj korektnosti, pojavljivali su se glasovi poznatih ličnosti kao što je bivši britanski premijer Toni Bler i vlasnik Foksa Rupert Merdok, ali se parodija na račun nekih slavnih ličnosti njima ponekad ne dopada. 

Povezana vest:  „Moja Generacija Z” nova serija na RTS -u