Man of SteelJesen na kanalu HBO: Hit filmovi i serije koji će vas ove jeseni osvojiti, osnažiti, raznežiti, rasplakati, nasmejati i ugrejati

Home Box Office – HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, spremno je ušla u prohladnu jesen, pa će vas brojnim filmskim i serijskim poslasticama i te kako ugrejati. Hladne dane nećete ni osetiti uz HBO koji je samo za vas pripremio sve što je jednom filmofilu potrebno – od ekskluzivnih premijera novih sezona hit serija do televizijskih premijera filmskih blokbastera različitih žanrova.
Gledaoci u Srbiji već uživaju u premijernim epizodama 5. i poslednje sezone nagrađivane serije „Carstvo poroka“, čije epizode ekskluzivno stižu na HBO ponedeljkom u 21h, samo dan nakon američke premijere. Sve sezone ove hvaljene TV priče možete pogledati na HBO GO-u, na kojem su nove epizode dostupne u ranim jutarnjim satima, samo nekoliko sati nakon američke premijere.
Bum u serijskom svetu ovog leta svakako je napravio i za Oskara nominovani glumac Klajv Oven, pojavivši se u desetodelnoj seriji „Hirurg“, Oskarom i Emijem ovenčanog Stivena Soderberga. Šta se događalo i kako se lečilo u medicini s početka 20. veka vrlo „plastično“ opisuje ekipa „Hirurga“, na čelu sa briljantnim i na kokain navučenim doktorom Džonom Tekerijem, odnosno Ovenom, koga u ovoj ulozi premijerno gledamo svake subote na Cinemaxu u 22h.

BLOKBASTERI I HIT FILMOVI NA HBO-U

Ko nije u bioskopu, sada će moći uz HBO da uživa u TV premijeri peripetija otkačenih frajera u filmskoj priči Toda Filipsa „Mamurluk 3“. U sagi o haosu, očaju, lošim odlukama i apsolutnoj ludosti ovoga puta nema venčanja. Nema čak ni momačke večeri. Pa šta onda može da se izjalovi? E, pa, mnogo toga! „Mamurluk 3″ je epski zaključak neverovatno otkačene odiseje, u kojoj Fil, Stju i Dag moraju da završe započeto tako što će se vratiti tamo gde je sve i počelo: u Las Vegas.
HBO premijera: 28. septembar u 20.05 h

Povezana vest:  Nagrađivana HBO serija "Euforija" se vraća sa dve specijalne epizode

U oktobru nas na HBO čeka mnogo odličnih filmova. Nagrađivani su, novi, sa zanimljivim pričama i zvučnim glumačkim imenima. Samo neki od njih su „Savetnik“, „Sve smo rekli“, „Pre ponoći“, „Čovek od čelika“, „Zli deka“…

Nagrađivani film Ridlija Skota „Savetnik“ donosi nam i bombastičnu glumačku postavu: Majkla Fasbendera, Penelope Kruz, Kameron Dijaz, Havijera Bardema i Breda Pita. Reklo bi se da jedan advokat ima sve, ali višak samopouzdanja će ga uvesti u jednokratni posao sa drogom iz kojeg neće moći da se izvuče tako lako…
HBO premijera: 5. oktobar u 22.25h

U pokušaju da skrene misli sa ćerkinih priprema za odlazak na koledž, razvedena maserka počinje da izlazi sa dobrim, ali donekle površnim čovekom sa kojim se sjajno zabavlja sve dok ne otkrije da je on bivši muž njene nove prijateljice. Tako nastaje zaplet nagrađivane i za „Zlatni globus“ nominovane romantične komedije „Sve smo rekli“, u kojoj glavnu ulogu tumači zvezda HBO serije „Podpredsednica“ ovenčana „Emijem“ – Džulija Luis-Drajfuz. Ovo je inače jedan od poslednjih filmova legendarnog Tonija „Soprana“ – Džejmsa Gandolfinija.
HBO premijera: 19. oktobar u 20.05h

Džesi (Itan Houk) i Selin (Džuli Delfi) se upoznaju u dvadesetima u „Pre svitanja“ (1995), ponovo se sreću u tridesetima u „Pre sumraka“ (2004), a sada se, u „Pre ponoći“ (2013), suočavaju sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću; porodicom, romansom i ljubavlju u ranim četrdesetim.
HBO premijera: 4. oktobar u 20.05h

Evo nešto i za ljubitelje pravih heroja. Supermen ponovo krstari nebom kao Henri Kavil u kostimu „Čoveka od čelika“ – boreći se sa prošlošću koju ne može da shvati i budućnošću kojoj ne može da umakne. Glumačku postavu čine i zvezde Dajen Lejn i Kevin Kostner u ulogama Supermenovih zemaljskih roditelja; Rasel Krou u ulozi njegovog oca sa Kriptona; i Majkl Šenon kao njegov krvni neprijatelj sa drugog sveta, general Zod.
HBO premijera: 5. oktobar u 20.05h

Povezana vest:  Serijal „Planeta mutanata" na Animal Planet kanalu

Ne smemo da zaobiđemo ni još jednu filmsku provokaciju Džonija Noksvila i ostatka ekipe emisije „Jackass“ – „Zli deka“. Noksvil je bezobrazni deka Irving Zisman (86), koji sa unukom Bilijem (Džekson Nikol) polazi na put širom SAD… Njihovi gegovi (dobrim delom snimani skrivenom kamerom) nasmejaće vas do suza.
HBO premijera: 30. oktobar u 20.05h

Novembar na HBO donosi obilje dobrih, nedeljnih premijera, ali i filmove kojima vreme ne može ništa. Tako ćemo pored holivudskih blokbastera „Lepotica i zver“, „Bitka za Pacifik“, „Tajni život Voltera Mitija“, „Upoznajte Milerove“… iz arhive izvući večni „Mulen ruž“, ali ćemo u domove pustiti i Niksona u dokumentarnom filmu „Nixon by Nixon: In his own words“ (još „vruć“, iz avgusta ove godine), kao i sasvim nove serije „Peni Dredful“ (premijera 7. novembra) i četvorodelnu „Oliv Kitridž“ (premijera 3. novembra).

PENI DREDFUL

Za Oskara tri puta nominovani pisac Džon Logan i dobitnik Oskara, reditelj Sem Mendez, idejni su tvorci zastrašujućeg psihološkog trilera, serije „Peni Dredful“, čija se radnja događa u viktorijanskoj Engleskoj, a koja prati mračan London terorisan od strane užasavajućih i nepoznatih koljača (gotovo u isto vreme kada je tim ulicama vladao slavni Džek Trbosek). Glavne uloge u tumače Timoti Dalton, Eva Grin i Džoš Hartnet.
Čini se da su likovi iz serije neka mešavina junaka iz čuvenih literarnih dela kao što su Drakula, Tom Sojer i Šerlok Holms, a serija predstavlja kombinaciju detektivskih romana, natprirodnog horora i istorijske drame. Kritičari kažu da je njen najveći kvalitet je to što je beskrajno suptilna i iskrena prema publici.

OLIV KITRIDŽ

Fantastičnu četvorodelnu dramu koja fokus „baca“ na odnos dovje ljudi u razdoblju od 25 godina, režirala je za Oskara nominovana rediteljka Lisa Čolodenko. Priča se vrti oko odnosa sredovečne profesorke matematike Oliv, koju glumi Oskarom ovenčana Frensis Mekdormand, njenog supruga Henrija, kojeg tumači za Oskara nominovani Ričard Dženkis i sina Kristofera (Džon Galaher Jr). „Oliv Kitridž“ će nam dočarati dirljivo slatku i poražavajuće tragičnu priču o naizgled spokojnom gradiću Nove Engleske, koje je zapravo leglo nezakonitih poslova i kriminala. Glumačka ekipa pojačana je i dobitnikom Zlatnog globusa Bil Majer, a u producentskom timu serije je i Tom Henks.

Povezana vest:  Kreće druga sezona Fort Bojara na Foksu

Poslednji mesec 2014. godine takođe stoji „rame uz rame“ sa najsvežijom svetskom filmskom industrijom. Pa ko odluči da veći deo decembra provede uz HBO, neće se pokajati. Na prednovogodišnjem filmskom hit-meniju su „Noa“ (2014), „Čuvari nasleđa“ (2014), Džordža Klunija, „Kapetan Amerika: Zimski vojnik“ (2014), ali i friški dokumentarac o slučajnoj i preranoj smrti (imao je samo 34 godine kada je 2004. pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Riminiju) čuvenog bicikliste, Italijana Marka Pantanija. Njegov uspon i pad ćemo gledati u dokumentarnom ostvarenju „Pantani: The Accidental death of a Cyclist“.
Ko voli dobar film sigurno voli i dobru muziku. HBO ni ljubitelje divnog zvuka klavira neće izneveriti, te će se tako na HBO hit listi naći i dokumantarac „Elton John: Million dollar piano live in Las Vegas“.
A ni završnica ove godine neće biti izuzetak od prethodnih, koje su se uvek završavale kulminacijom raznih aktivnosti Evropske filmske akademije. Tako će i decembar na HBO, kao šlag na torti, obeležiti pandan američkom Oskaru – „Dodela nagrada Evropske akademije za film 2014″, u kojem će i ovoga puta biti dodeljeno 18 nagrada najboljim evropskim filmskim dostignućima!

PHOTO: Warner Bros. Entertainment Inc. and Legendary Pictures Funding, LLC