ONCEUPONTIME Y1 GAL 008Čarolija stiže na Pickbox!

Pickbox vas poziva u Storibruk u američkoj saveznoj državi Mejn, gradić koji se verovatno neće pojaviti na navigacionom sistemu, ali je mesto gde dolazi čarolija!
Od 1. oktobra na Pickbox stiže Jednom davno, serija u kojoj se bajka i čarolija prepliću sa stvarnošću prema ideji majstora pripovedanja, Edvarda Kitsisa i Adama Horovica. (Izgubljeni, Tron: Nasledstvo).
U želji da niko u zemlji bajki – a pogotovo Snežana – više nikada ne živi „srećno do kraja života“, zla kraljica Redžina bacila je prokletstvo koje je zarobilo likove iz bajke zaleđene u vremenu i dovelo ih u naš moderni svet u Storibruk. Zarobljeni u stvarnom životu u Storibruku, naši junaci su punih 28 godina nesvesni svojih prethodnih života iz bajki, sve dok se u gradu ne pojavi Ema Svon.
Ema, koja živi od traganja za beguncima i naplate njihovih kaucija, vrlo je racionalna osoba, ali kad se njen 10-godišnji sin Henri – koga je pre mnogo godina dala na usvajanje – pojavi na njenom pragu sa knjigom bajki i ludom pričom o tome da je ona ćerka Snežane i Princa zarobljenih u gradu zvanom Storibruk, počinje neobičan niz događaja.
Kad Ema stigne u Storibruk, sat na tornju glavnog trga se pokrene, prokletstvo je razbijeno, stvarnost i bajka polako počinju da se prepliću, a likovi iz bajki počinju da se prisećaju svojih života pre prokletstva.
Sada likovi iz bajke moraju da se bore sa čarolijom dok pokušavaju da pronađu put kući, otkrivaju se i novi likovi iz bajki, obnavljaju se stara poznanstva, a neki koji nam se učine kao osobe od poverenja pokazaće svoju drugu stranu.
Uskoro shvatamo kako su bajke koje poznajemo samo delić mnogo komplikovanije priče u kojoj naši omiljeni junaci imaju i svoje negativne strane.
U Jednom davno glume Ginifer Gudvin kao Snežana/Meri Margaret, Dženifer Morison kao Ema Svon, Lana Parila kao zla kraljica/Redžina, Džoš Dalas kao Princ/Dejvid, Emili de Ravin kao Bel, Džared S. Gilmor kao Henri Mils, Megan Ori kao Crvenkapa/Rubi i Robert Karlajl kao Rampelstilskin /g. Gold.

Povezana vest:  Nova istraga pod palicom omiljenih junaka – Mirka i Aleksandra

PHOTO: ABC Studios