discovery nestoDiscovery Science proslavlja Svetski dan nauke, predstavlja novi vizuelni identit i lansira svoj logo u svemir

Discovery Science, jedina globalna mreža u potpunosti posvećena svim stvarima u vezi sa naukom, sa ponosom najavljuje svoju podršku ovogodišnjem Svetskom danu nauke, 10. novembra, inicijativi UNESCO-a koja ima za cilj podizanje svesti u vezi sa značajem nauke.
Kako bi proslavila Svetski dan nauke 2014. mreža podržava britanskog mikrobiologa, Miltona Vejnvrajta (Milton Wainwright) i njegovo istraživanje postojanja života u svemiru, budući, vrlo verovatno, prvi komercijalni TV kanal koji će svoj logo, u balonu, poslati u stratosferu u ime nauke.
″Kanal Discovery Science uvek se trudio da nauku iz učionica i laboratorija prenese u svakodnevni život naših gledalaca. Verujemo da Svetski dan nauke ima iste ciljeve i vrednosti, zbog čega smo i odlučili da se ove godine priključimo proslavi i uključimo i zainteresujemo našu publiku novim vizuelnim identitetom, nekim od naših najboljih programa i naučnim eksperimentom koji smo izveli izvan naše planete″, rekao je Unaj Iparagire (Unai Iparragirre), direktor brendova pri kompaniji Discovery Networks CEEMEA.
Milton Vejnvrajt, profesor sa Univerziteta Šefild, istražuje mikro-organizme u svemiru preko 10 godina, tražeći dokaz o postojanju vanzemaljskog života u stratosferi. U julu 2013, zajedno sa svojim timom naučnika, lansirao je balon u stratosferu, i identifikovao određeni organizam po imenu Diatom. Profesor Vejnvrajt će nastaviti svoje istraživanje tako što će lansirati novi balon, deset puta dalje u svemir.
Discovery Science pratiće napore ovog naučnika korak po korak, tako što će napraviti seriju kratkih epizoda koje prikazuju istraživanje o postojanju vanzemaljskih bakterija u svemiru, koje će postaviti na YouTube i Facebookpočev od 3. novembra. Prekretnica eksperimenta biće lansiranje balona sa Discovery Science logom na Svetski dan nauke. Celokupna avantura biće snimljena i originalni video zapis će potom biti postavljen na društvene mreže Discovery Science-a.
Discovery Science će takođe proslaviti Svetski dan nauke tako što će lansirati novi vizuelni identitet, pripremiti posebno osmišljen program i lansirati pan-evropsko takmičenje sa ciljem otkrivanja šta gledaoci vole kada je reč o nauci.

Povezana vest:  TV Hepi kreće sa rijalitijem Maldivi

Novi vizuelni identitet

U centru novog vizuelnog identiteta kanala, koji će biti predstavljen 3. novembra, je logo koji će biti dostupan u pet različitih verzija – „Crystal“, „Liquid Metal“, „Space“, „Smokey Mesh“, i „Engineering“ – i koji će na taj način odražavati pet glavnih programskih žanrova.

Emisije koje će biti prikazane:

Kako bi označio početak proslava, u nedelji pre Svetskog dana nauke (ponedeljak, 3. novembar – subota, 9. novembar) Discovery Science će prikazati tematske maratone svog najboljeg programa iz nekoliko glavnih programskih žanrova: popularna nauka, tehnologije budućnosti, vanzemaljci, inženjering, nauka o telu, ekstremni vremenski uslovi i svemir. Na Svetski dan nauke (ponedeljak, 10. novembar) gledaoci će moći da vide najbolje programe i dve specijalne premijere:

Povezana vest:  FARMA 2010, Iva Smiljanić prva napustila imanje

Nasa’s Unexplained Files – serija od šest epizoda koja otkriva najboljih 10 neobjašnjenih susreta u svemiru prema NASA-i, gde će gledaoci biti u prilici da vide originalne video zapise i intervjue sa astronautima i naučnicima.

How the Universe Works – serija od pet epizoda o fascinantnom mesecu, planetama, solarnom sistemu i galaksijama koje zajedno čine naš kosmos. Serija ilustruje kako izgleda svemir uz pomoć ekspertskog tima i kompjuterski generisanih slika.

Povezana vest:  Tvorac Simpsonovih: Grad u seriji je Springfild

Pan-evropsko takmičenje za gledaoce

Kao deo Svetskog dana nauke, Discovery Science takođe je pripremio takmičenje za gledaoce, gde zainteresovani mogu postaviti video zapis u trajanju od 30 sekundi koji opisuje šta vole kada je reč o nauci. Više o tome može se videti na http://www.yourdiscoveryscience.com/. Pobednik takmičenja će dobiti pravu zvezdu iz kosmosa, bespilotnu NLO letelicu na daljinsko upravljanje i priliku da se pojavi na Discovery Science kanalu!