peni dredful 1NOVA DRAMSKA HIT-SERIJA NA HBO-u „PENI DREDFUL“

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje premijeru hit- serije „Peni Dredful“ koja će na HBO-u biti prikazana u petak, 7. novembra u 21.05h. Nove epizode slede petkom u istom terminu, dok će na HBO GO-u biti dostupni već u jutarnjim satima.

„Peni Dredful“ je fantastičan psihološki triler u kojem se neki od najstrašnijih književnih likova – dr Frankenštajn i njegovo stvorenje, Dorijan Grej, kao i legendarni likovi iz romana „Drakula“ – sukobavljaju i vrebaju iz mračnih ulica viktorijanskog Londona. Od tri puta za Oskara nominovanog kreatora Džona Logana („Hugo“, „Avijatičar“, „Gladijator“) i oskarovca Sema Mendeza („Američka lepota“, „Skajfol“) stiže priča smeštena u 1891. godinu.

Policija istražuje niz svirepih ubistava. Međutim, čuveni istraživač ser Malkolm Mari i devojka neobične lepote Vanesa Ajvs znaju da je tu reč o nečem mnogo ozbiljnijem. Tada počinje njihovo neobično putovanje, za koje su regrutovali i američkog revolveraša Itana Čendlera, kao i dr Viktora Frankenštajna…

Prve dve, od osam epizoda serije režirao je Huan Antonio Bajona, poznat po filmovima „Sirotište“ i „Nemoguće“, za koji je Naomi Vots nominovana za Oskara za najbolju žensku ulogu 2013. godine.

Kao Vanesu Ajvs gledamo glumicu Evu Grin, a mračnim ulicama Londona uz nju lutaju i Džoš Hartner, Timoti Dalton, Riv Karni, Rori Kinir…

Vanesa Ajvs – Eva Grin

Spremna , misteriozna i potpuno uglađena, Vanesa je zavodljiva i neobično lepa devojka, puna tajni i opasnosti. Radoznala je i pronicljiva, gotovo vidovita kao pravi medijum. Taj njen prirodni dar moćan je i koristan ljudima u njenoj blizini, naročito ser Malkolmu, ali je njoj teško breme. Vanesini unutarnji demoni deluju kao da su stvarni i prete da joj unište zdrav razum, pa i život…

U ulozi Vanese Ajvs našla se francuska glumica Eva Grin (34), dobitnica nagrade BAFTA 2007. godine za najbolju glumicu u usponu. Iste godine je u njene ruke stiglo i britansko priznanje Empire Award, za ulogu u filmu „Kazino rojal“. Grinova („Arsen Lupen“, „Nebesko kraljevstvo“, „Zlatni kompas“…), je rođena u Parizu. Zanimljivo je da je 2006. godine odbila ulogu u filmu „Crna Dalija“. Omiljeni glumci su joj Orlando Blum i Edvard Norton. Prirodna boje kose joj je plava. Govori francuski i engleski, a uči i japanski jezik.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO NA POČETKU 11. SEZONE EMISIJE "AMI G SHOW": Kija Kockar progovorila o ulasku u najgledaniji rijaliti "ZADRUGA 2"!

Itan Čendler – Džoš Hartnet

Šarmantni Amerikanac koji se našao zarobljen u najmračnijim ćoškovima viktorijanskog Londona. Njegov šarm i drskost su „smrt“ za dame. Kada ga ser Malkolm angažuje da mu, kao najbrži revolveraš, pomogne u ličnoj potrazi, Itan upoznaje Bronu Kroft, lepu lokalnu damu, misteriozne prošlosti. Ali, iza Itanovih svetlih očiju vrebaju mračne tajne. Od nečega beži, ali njegova problematična prošlost preti da ga sustigne…

Džoš Hartnet (36) se našao u ulozi Itana Čendlera. Ovaj američki glumac i producent se proslavio već posle prve uloge, u filmu „Noć veštica X20: 20 godina kasnije“ (1998), posle koje su se ređali „Škola straha“, „Perl Harbor“, „Pad crnog jastreba“, „40 dana, 40 noći“… Za razliku od partnerke iz „Peni Dredful“, Hartnet je prihvatio ulogu u filmu „Crna Dalija“. Pre nego što se otisnuo u svet filma, radio je u lokalnoj prodavnici i lancima brze hrane. Vegetarijanac je od 12. godine i veliki je fan džeza.

Ser Malkom Mari – Timoti Dalton

Kaljenii afrički istraživač ser Malkolm, koji posle misterioznih ubistava u Londonu, sa Vanesom kreće u duboko ličnu potragu, platio je visoku cenu zbog svoje uzbudljive karijere. Iako je njegov raskošni dom ispunjen predivnim suvenirima sa raznih putovanja, lišen je porodice i voljene. Uz Vanesinu pomoć, odlučan je da ispravi svoje greške iz prošlosti, ali je najteži deo tek pred njim.

Povezana vest:  Specijalni serijal Veridba od 90 dana: samoizolacija premijerno na TLC kanalu 23.maja

Čuvenog istraživača ser Malkolma igra Timoti Dalton (70). Britanski pozorišni, filmski i TV glumac, proslavio se po ulogama Džejmsa Bonda krajem 80-tih godina, te ulogom Julija Cezara u miniseriji „Kleopatra“. Dalton je u rodnoj Engleskoj izgradio reputaciju jednog od najboljih šekspirijanskih glumaca na pozorišnoj sceni. Obožava pecanje, naročito na Pacifiku, a njegov Džejms Bond bio je poslednji sa cigaretom u ustima.

Strani mediji o seriji:

Prva sezona serije „Peni Dredful“ osvojila je kako publiku, tako i kritiku. Strani mediji za nju imaju samo reči hvale. Tako je magazin „New York Times“ opisuje kao seriju „vrednu pažnje, finu književnu aluziju, dobru glumu, strpljivu i neustrašivu“. „Hollywood Reporter“ piše: „I evo nas tako na početku veoma čudne, očaravajuće, strašne, ali pre svega intrigantne i zabavne serije“. Dodaje još i da je „zaista jedinstvena“, te da su „dirljivo i odlično napravljeni karakteri, veoma dobra motivacija rezultirali dokazom da je Logan imao kreativna sredstva da svoju veliku ideju sprovede u delo“. I „Wall Street Journal“ opisuje „Peni Dredful“ kao „sofisticiraniju od standardnih čudovišnih mešavina“, te kao „fantastičnu, ludu i opasnu“, dok „Los Angeles Times“ kaže da je „zavodljiva, sa zavidnim spiskom talenata iza kamere“.  „Živahna i serija od stila, sa lukavim smislom za humor i veoma jakom glumačkom postavom“ – tako o seriji piše „USA Today“ i dodaje da su „Grinova i Dalton neverovatno zabavni, njihov svet je ispunjen kreativnošću, a životi su im u rukama velikog pisca Džona Logana“. Ni „Forbes“ nije odoleo kritici, pa je zabeležio: „Zapanjujuće! Mnogo toga u njoj ima da se voli. Neki od fantastičnih momenata serije su izazvani odličnim specijalnim efektima, a drugi samom neustrašivom predstavom“.

Povezana vest:  Najiščekivanija regionalna TV ostvarenja u programu Pretpremijere Serije

Epizodni sinopsisi:

Epizoda 1:

Vreme emitovanja: 7. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 7. novembra dostupna na HBO GO-u

London 1891. Dok policija istražuje niz svirepih ubistava, čuveni istraživač ser Malkolm Mari i Vanesa Ajvs, devojka neobične lepote, znaju da je reč o nečemu mnogo mračnijem. Tražeći nekog ko je nestao, a njima je vrlo blizak, regrutuju američkog revolveraša Itana Čandlera i dr Viktora Frankenštajna da im pomognu na njihovom putovanju.

Scenario: Džon Logan Režija: H. A. Bajona

Epizoda 2:

Vreme emitovanja: 14. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 14. novembra dostupna na HBO GO-u

U potrazi za odgovorima, Vanesa i ser Malkolm odlaze na zabavu u kuću egiptologa ser Ferdinanda Lajla, gde se sreću sa misteriozno lepim Dorijanom Grejom. Međutim, situacija na zabavi se menja kad slavni medijum, madam Kali, započne svoju seansu. Itan se u međuvremenu sprijateljuje sa Bronom Kroft, mladom irskom imigrantkinjom.

Scenario: Džon Logan Režija: H. A. Bajona

Epizoda 3:

Vreme emitovanja: 21. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 21. novembra dostupna na HBO GO-u

Dr Frankenštajn se sukobljava s posledicama svoje prošlosti. Vanesa je imala viziju Mine, koja vodi nju, ser Malkolma, Itana i Sembene u londonski zoo-vrt, gde nalaze i hvataju Fentona – slugu vampirskog gospodara.

Scenario: Džon Logan  Režija: Dirbla Wolš

Epizoda 4:

Vreme emitovanja: 28. novembra u 21.05h na HBO-u

od jutarnjih sati 28. novembra dostupna na HBO GO-u

Vanesina opčinjenost Dorijanom Grejom nastavlja da raste. Ser Malkolm unajmljuje profesora Abrahama van Helsinga da radi sa dr Frankenštajnom i pronađe lek za bolest od koje možda boluje njegova ćerka. Fenton dovodi svog gospodara u dvorac ser Malkolma.

Scenario: Džon Logan: Režija: Dirbla Volš