AMC promocijaAMC kanal startuje od 5. novembra  premijerom serije HALT AND CATCH FIRE – BITKA ZA CTRL
 
AMC, jedan od najnagrađivanijih televizijskih kanala, nakon ogromnog uspeha u Severnoj Americi, od 5. novembra počinje ekskluzivno premijerno emitovanje dve originalne serije u Srbiji: Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL i The Divide – Potraga za istinom.
AMC jedini je kablovski kanal u istoriji televizije koji je četiri godine zaredom osvajao Emi nagrade za najbolju dramsku seriju „Momci sa Medisona“ (Mad Men) i šest od poslednjih sedam nagrada za seriju „Čista hemija“ (Breaking Bad). AMC ima najgledanije dramske serije u istoriji kablovske televizije, a serija „Okružen mrtvima“ (The Walking Dead) je u poslednje dve godine serija broj jedan među gledaocima između 18 i 49 godina.
AMC-ove originalne serije su postale veoma popularne jer nude novu perspektivu i vrhunskog su kvaliteta. AMC donosi nešto sveže i pametno, nešto dobrodošlo. Priče čiji zapleti se mogu preokrenuti tamo gde gledaoci to možda i ne očekuju. AMC nudi nešto dublje, bogatije, ili jednostavno – nešto više – što je i slogan kanala.
Lansiranje AMC kanala u Srbiji je deo izgradnje međunarodne mreže, pošto će kanal takođe biti lansiran u ostalim istočnoevropskim zemljama istog dana, petog novembra. Vlasnik kanala, AMC mreža, objavila je ovog leta kako će rebrendirati svoj MGM kanal i preimenovati ga u AMC. AMC Networks International – Centralna Evropa sada lansira AMC kanal u 14 zemalja uključujući i Srbiju. Mreža će takođe biti lansirana u više od 120 zemalja širom sveta.
Srpska publika uživaće u smelim, neočekivanim i izazovnim pričama ovog višestruko nagrađivanog TV kanala koji će se u početku naći u ponudi svih kablovskih operatera koji su u svojoj ponudi imali MGM kanal. Premijerno, AMC će se u Srbiji predstaviti sa dve nove serije Halt and Catch Fire – Bitka za CTRL i The Divide – Potraga za istinom.
Iza Halt and Catch Fire – Bitke za CTRL stoji AMC Networks tim – Kris Cantvell i Chris Rogers u saradnji sa izvršnim producentima Džonatanom Lisco (Southland), Mark Jonson (Breaking Bad, Rectify) i Melisom Bernstein (Breaking Bad, Rectify). Serija je u Americi naišla na odličan odziv publike, zbog čega je već potpisano snimanje druge sezone. Scenaristi serije Mark Johnson i Melissa Bernstein, autori su još jedne popularne AMC serije „Čista hemija“ (Breaking Bad), koja je nedavno osvojila 5 Emi nagrada.
The Divide – Potraga za istinom se u osnovi  bavi ispitivanjem ličnog morala i činjenice da se svi ljudi – naročito ambiciozni – nose sa nijansama sivila u odsustvu jednostavnog, uređenog moralnog sistema vrednosti. Izvršni producenti serije Potraga za istinom su Richard LaGravenese i Tony Goldwyn rame uz rame sa dobitnikom Emi nagrade John Tinkerom (The Practice, Chicago Hope) i izvršnim koproducentom Andrew Sugarmanom (Shopgirl, Conviction).
Povezana vest:  FARMA 2010, Prvi ženski duel: Maja i Milica