aljazeera-balkanTV Al Džazira tri godine na Balkanu
 
Televizija Al Džazira Balkans (Al Jazeera Balkans) obeležava danas tri godine, od kako je počela da emituje program i vesti za područje Balkana.
U sopštenju te televizije se navodi da je 11. novembra 2011. godine, Al džazira Balkans postala prvi kanal te globale mreže, koji se emituje na nekom drugom jeziku, osim engleskog ili arapskog.
Al Džazira Balkans emituje vesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiionu, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju , Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Ona donosi regionalne i globalne vesti, te o regiji izvještava gledaoce koji prate programe te televizije u svetu.
Kako ističu u toj televiziji, radeći pod sloganom „Iz svakog ugla i sa svake strane“, nastoje da nezavisnim i nepristrasnim izveštavanjem donesu neispričane priče, vesti, intervjue, komentare i analiz, kao i raznovrstan dokumentarni program.
Al Džazira, osim centralnog studija u Sarajevu ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, dopisnike iz Banja Luke, Niša, Podgorice, Prištine i Banje Luke, ali i iz Vashingtona, Londona, Istanbula i Brisela, a koristi i mrežu od više od 70 dopisništava koje ima širom sveta.
Direktor vesti i programa Al Džaire Balkans Goran Milić kaže da ta Tv ide „postupno, ali stalno se poboljšava“.
„Mi se ubrajamo u kredibilne kuće koje nemaju skrivene namere i zadanu političku misiju u korist nekoga. Mi našim pristupom opravdavamo naziv regionalne televizije, dela velike Al Džairine svetske mreže“, naveo je Milić.
Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Draženov povratak u Kuću i novi sukobi oneležili 54. dan