ulicalipa4Snima se nastavak domaće igrane serije „Ulica lipa“

Igrana serija „Ulica lipa“ dobija nastavak i već je u toku snimanje deset novih epizoda, u produkciji Radio-televizije Srbije i u realizaciji istog kreativnog tima.
Izvršnu produkciju radi kuća „L-TIM“ iz Beograda. Pisac scenarija i urednik serije je Mirjana Lazić, reditelj Miroslav Lekić.
Kao i u prvom ciklusu, svaka epizoda je zaokružena u svojoj mini-fabuli, ali osnovna radnja i likovi se razvijaju iz epizode u epizodu. Stanari jedne obične beogradske zgrade žive svoje male živote ispunjene napetošću, humorom i emocijama koju svakodnevica nosi, a ljudska dobrota im daje smisao.
Mnoštvo zanimljivih likova različitih generacija igraju najbolji domaći glumci, ističu u RTS-u.
Uloge tumače Radmila Živković, Dragan Mićanović, Nada Šargin, Anita Mančić, Svetlana Bojković, Nataša Ninković, Nenad Jezdić, Branko Cvejić, Predrag Ejdus, Aleksandra Janković, Milorad Mandić….
Kao i u prvih 19 epizoda, ova urbana priča predstavlja likove koji su široko prepoznatljivi, nastojeći da otkriva bolju stranu ljudske prirode i vrednosti koje smo počeli da zaboravljamo: solidarnost i toplinu običnih ljudi u različitim životnim situacijama, navodi se u saopštenju.
U epizodama koje se upravo snimaju dotaknute su i mnoge aktuelne teme – borba za prava običnih ljudi, njihova građanska neposlušnost kada se treba suprotstaviti silama sebičluka i korupcije moćnijih. Ipak, u centru pažnje opet će biti psihološki, emotivni odnosi između već poznatih likova, ali i potpuno novih koji unose tajnu u svakodnevni život junaka serije.
Direktor fotografije je Radoslav Vladić, kostimograf Jelisaveta Tatić, scenograf Nikola Berček, kompozitor Tomo R. Babović, montažer Petar Jakonić.
Izvršni producenti su Dejan Lutkić i Miroslav Lekić.

Povezana vest:  FARMA 2010, Deseti dan na Farmi