Grand Budapest hotelHBO u susret Oskaru

Ljubitelji filma širom planete željno iščekuju najprestižniju dodelu filmskih nagrada na svetu. Ta glamurozna noć čeka ih već 22. februara, kada će se u čuvenom losanđeleskom Dolby teatru, ozvaničiti najbolja ostvarenja za 2014. godinu. HBO je u susret dodeli Oskara svojim gledaocima pripremio filmove koji su za ovu prestižnu nagradu nominovani ove godine, kao I ostvarenja koja su za zlatnu statuu bila nominovana ili je osvojila prethodnih godina.
„Hobit: Šmaugova pustošenja“, ostvarenje čuvenog Pitera Džeksona, u kojem Bilbo Bagins nastavlja svoje putovanje sa čarobnjakom Gandalfom i trinaest patuljaka predvođenih Torinom Hrastoštitom, 2014. godine je nominovano u tri kategorije, a na programu HBO-a je 19. februara u 17.25h (dostupan i na HBO GO-u).

Povezana vest:  Kifer Saterlend: Nikad više "24"

Grdana Zla vila„Grdana: Zla vila“ je 3D ostvarenje u kojem Anđelina Džoli oživljava poznatu negativku iz Diznijevog klasika „Uspavana lepotica“. U dosad ne ispričanoj priči uz Anđu igra i njena četvorogodišnja ćerka Vivijen. Film, ove godine nominovan za Oskara, možete pogledati na HBO-u 20. februara u 18.25h (dostupan je i na HBO GO-u).
“Grand Budapest hotel“, film čuvenog Vesa Andersona, nominovan je za čak 9 Oskara. Hoće li se dočepati neke zlatne statue videćemo već u noći 22. februara, ali bolje ćete presuditi koliko je dobar ako 21. februara u 21.25h na HBO-u (dostupan na HBO GO-u) pogledate priču smeštenu između dva rata, o avanturama Gustava, legendarnog portira u čuvenom evropskom hotelu, i Zerou, nosaču kofera koji postaje njegov najverniji prijatelj.
“Kradljivica knjiga” (film 2014. godine nominovan za Oskara), priča je o neobičnoj devojčici koja je poslata u starateljsku porodicu u Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata. Igraju Džefri Raš i Emili Votson, a na program HBO-a je 23. februara u 17.55h (dostupan i korisnicima HBO GO usluge).
„Nebraska“, film iz 2013. godine u režiji slavnog Aleksandra Pejna, prošle godine je nominovan za čak šest zlatnih statua. Na HBO stiže 26. februara u 21.10h.
„Gravitacija“, u kojoj su glavne uloge pripale oskarovcima Sandri Bulok i Džordžu Kluniju, prošlogodišnji je dobitnik Oskara u čak sedam kategorija, a dostupna je korisnicima HBO GO-a.
„Spasavanje gospodine Benksa“ je priča o slavnom Voltu Dizniju, 2014. godine takođe nominovana za Oskara, sa Tomom Henksom i Emom Tompson u glavnim ulogama. Na HBO Comedy je možete pogledati 19. februara u 20.30h (film je dostupan na HBO GO-u).
Ko je propustio filmski spektakl „Veliki Getsbi“, prošle godine okićen sa dva Oskara, može ga pogledati na HBO-u 3. marta u 17.40h. Dan kasnije, 4. marta na HBO-u u 16.25h, prikazuje se ovogodišnji kandidat za Oskara – „Kapetan Amerika: Zimski vojnik“. A nedelja posle dodele najvrednijih zlatnih statua u svetu filma, na kanal HBO, 7. marta u 17.40h, donosi i životnu priču Nelsona Mandele – „Mandela: Dug put do slobode“, prošle godine nominovanu za ovo prestižno priznanje.

Povezana vest:  "Vikinzi na ledu" od 11. februara u 21.45h na Viasat Explore