Rio 2MART NA HBO-u

HBO je i za mart gledaocima pripremio mnogobrojne filmove, serije, dokumentarce i specijale, a u nastavku izdvajamo najzanimljivije premijerne naslove koji će se u mesecu pred nama prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

Americka prevaraFilmske premijere

Iako je malo više od dva meseca ostalo do dana koji se slavi kao Praznik rada, HBO 1. marta u 20.05h emituje istoimeni film, prošlogodišnji kandidat za „Zlatni globus“ – „Praznik rada“, sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi. Sve se vrti oko 13-godišnjeg Henrija Vilera (Gatlin Grifit), koji se trudi da bude glava porodice i brine o usamljenoj majci Adel (Vinslet), istovremeno se suočavajući sa svim mukama adolescencije.
„Mandela: Dug put do slobode“ je životna priča Nelsona Mandele u adaptaciji autobiografije južnoafričkog lidera koja opisuje njegovo detinjstvo, obrazovanje, 27-godišnju zatvorsku kaznu i na kraju predsednički mandat i obnavljanje zemlje u kojoj vlada rasna segregacija. Film u režiji Džastina Čedvika, koji je prošle godine nominovan za Oskara, na HBO-u je 7. marta u 20.05h.
Za malu (i veliku) decu, HBO je pripremio pravu poslasticu. U nedelju, 8. marta u 20.05h u vaše domove stiže animirana komedija iz 2014. godine – „Rio 2″ U njoj su se Plavko, Biserka i njihova porodica savršeno navikli na život u gradu. Kad Biserka odluči da njihovo troje dece treba da nauče da žive kao prave ptice, insistira da se krene na put od Rija do divljine Amazona. Avantura može da počne… „Rio 2“ će takođe biti dostupan i na HBO GO-u, pa ga najmlađi gledaoci mogu gledati kad god požele. I koliko god puta požele.
Film Dejvida O. Rasela „Američka prevara“, prošle godine nominovan za 10 Oskara, HBO prikazuje 15. marta u 20.05h. Vrhunski prevarant, Irving Rozenfeld (Kristijan Bejl), sa svojim lukavim britanskim partnerom, Sidnijem Proserom (Ejmi Adams), primoran je da radi za neobuzdanog agenta FBI, Ričija Dimasa (Bredli Kuper), koji ih uključuje u prevaru u pokušaju da sruši mafiju Nju Džerzija.
Pretposlednji vikend u martu (21. i 22. u 20.05h) rezervisan je za dvodelni film „Smrt stiže u Pimberli 1. i 2.“ Krimi drama Danijela Persivala iz 2013. adaptacija je nastavka romana „Gordost i predrasuda“. Glume: Ana Maksvel Martin, Metju Ris, Džena Kolman…
HBO gledaoci će lako stići i do 2028. godine. Naime, upravo tamo ih vodi prošlogodišnje ostvarenje Hozea Padilaa – „Robokap“. Odlična priča uz još bolju glumačku postavu – Džoel Kinaman, Gari Oldman, Majkl Kiton, Ebi Korniš, Džeki Erl Hejli – čeka vas na HBO-u 29. marta u 20.05h.
Sve ove filmove, od datuma emitovanja na HBO-u, moći će da pogledaju i korisnici naših usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.
Cinemax subotom nastavlja da donosi nove premijere, a u martu će gledaocima biti prikazano i ostvarenje Pitera Segala iz 2013. – „Povratak u ring“ (7. mart u 20h), u kojem Robert De Niro i Silvester Stalone glume ostarele bokserske rivale koje su drugi nagovorili da odigraju još jedan, poslednji meč. Tu su i prošlogodišnja drama „Milja za četiri minute“ (14. mart u 20.15h), kao i film Gareta Evansa iz 2014. – „Racija 2″ (21. mart u 23h).
HBO Comedy gledoacima 1. marta u 23.30h prikazuje komediju iz 2014. godine – „Ono od sinoć“, a 7. marta u 19.25h i prošlogodišnje ostvarenje zasnovanona istinitoj priči „Ruka od milion dolara“.

Povezana vest:  HBO Max dolazi u Srbiju 8. marta

Serije u martu

Korisnike HBO GO i HBO on Demand usluga će 9. marta obradovati još jedna premijera. Ovoga puta snage su udružili HBO i BBC, a rezultat je mini-serija „Upražnjeno mesto“. Kroz tri epizode adaptiranog romana Dž. K. Rouling, pratimo događaje u jednom engleskom selu iza čije se prelepe fasade nalazi grad u previranju. Kada lokalni vođa umre, zajednica se raspada, dok različiti pojedinci i frakcije pokušavaju da zauzmu njegovo mesto.
Serija iz originalne HBO produkcije koja je već prvom sezonom, premijerno emitovanom prošlog leta na Cinemaxu i od tada dostupnom na HBO GO-u, oduševila i publiku i kritiku – „Hirurg“, stiže i na HBO 27. februara u 21.05h. Priču u režiji oskarovca Stivena Soderberga i sa za Oskara nominovanim Klajvom Ovenom u glavnoj ulozi, gledaćete svakog petka u istom terminu, a ona će kroz 10 epizoda voditii kroz bolnicu Nikerboker, smeštenu u centru Njujorka 1900. godine. Ako ste propustili na Cinemaxu, ili je niste gledali na HBO GO-u, na kojem su dostupne sve epizode, upoznajte sada na HBO-u vrhunske hirurge, medicinske sestre i osoblje, koji pomeraju granice medicine u vremenu zapanjujuće visokog mortaliteta i nikakvih antibiotika. Oven tumači briljantnog hirurga dr Džona Tekerija, a pored njega, u „Hirurgu“ su i: Andre Holand (kao dr Aldžernon Edvards), Džulijet Rajlans (Kornelija Robertson), Džeremi Bob (Herman Barou), Eva Hjuson (Lusi Elkins), Džeremi Bob (Herman Barou) i mnogi drugi.
HBO nastavlja da emituje i nove epizode novih sezona serija iz originalne produkcije koje ste već zavoleli. Tako ponedeljkom od 20.05h prikazuje „Zajedništvo“, odmah slede „Devojke IV“ i „Muvanje II“. Tu je i 2. sezona komične HBO serije „Ponovo slavna II“ (petkom u 20.05h), kao i nove epizode „Moderne porodice VI“ (petkom u 20.40h).
Subota u 22h na Cinemaxu je rezervisana za nove epizode hit serije iz originalne HBO produkcije – „Benši III“ (čije su sve sezone dostupne na HBO GO-u). U ovoj Cinemaxovoj akcionoj drami Lukas Hud (tumači ga Entoni Star), bivši osuđenik i vrhunski lopov preuzima identitet šerifa Benšija u Pensilvaniji, gde nastavlja svoje kriminalne aktivnosti iako ga jure misteriozni gangsteri koje je izdao pre petnaest godina. Hud se ponovo zbližava sa bivšom ljubavnicom i partnerkom u zločinu Keri (Ivana Milićević).
Kompletna 3. sezona originalne HBO serije – „Kapadokija III“ će korisnicima HBO GO i HBO on Demand usluge biti dostupna od 2. marta, dok će gledaoci Cinemaxa moći da je prate od srede, 4. marta u 22h. Smeštena u fiktivni ženski zatvor u Meksiko Sitiju, ova snažna dramska serija govori o sukobu borca za prava zatvorenika, Tereze Lagos, sa lakejima korporacija Federika Markeza, u borbi za srce i dušu njegovih stanovnica.

Povezana vest:  Premijera 4 sezone „Venčanica iz snova: Ujedinjeno Kraljevstvo” na TLC kanalu

Specijal, pa maraton „Igre prestola“

Premijera 5. sezone kultne HBO serije „Igra prestola“ zakazana je za 13. april, samo dan nakon američke, a HBO je fanovima ove briljantne ekranizovane priče Džordža R.R. Martina pripremio maratonsko zagrevanje: 30. marta u 20.05h počinje prikazivanje pet epizoda 4. sezone „u cugu“. Međutim, još veća poslastica fanove na HBO-u čeka već 2. marta u 19.30h, kada je na programu specijal „Igra prestola V: Jedan dan u životu produkcije“. Polusatni dokumentarni film prati ekipu produkcije „Igre prestola“ na tri lokacije snimanja – u Severnoj Irskoj, Hrvatskoj i Španiji. Ljubitelji serije mogu unapred da se raduju što će videti ljude koji stoje iza najveće TV serije na svetu.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Kraljevski zadatak i lažne javne nominacije

Dokumentarci

Ovog meseca HBO je obogatio i dokumentarnu produkciju sa još dva naslova: „Pedesetogodišnja diskusija“ (5. marta u 21.35h) i Dobar posao: Priče njujorških vatrogasaca (12. mart u 21.35h). Prvi film se, u režiji Martina Skorsezea i Dejvida Tedeskija, bavi 50-godišnjom istorijom časopisa The New York Review of Books, jednog od najkontroverznijih i najcenjenijih dvonedeljnika u Americi. Dok drugi dokumentarac, uz pomoć ekskluzivnih snimaka, izjava iz prve ruke nekadašnjih i sadašnjih vatrogasaca, i uz čuvenog glumca Stiva Bušemija (veteran njujorških vatrogasaca), istražuje kako je to raditi u jednoj od najzahtevnijih vatrogasnih stanica na svetu. Oba filma biće dostupna korisnicima HBO GO usluge.