Igra prestola V 3April na kanalu HBO

Eksluzivna premijera pete sezone kultne serije „Igra prestola“, koja je prvi put od emitovanja zakazana istovremeno kad i u Americi, sigurno će najviše obeležiti april na HBO-u. Uz nju je HBO za ovaj mesec gledaocima pripremio još mnogo novih filmskih naslova, novih serija, dokumentaraca, specijala… U nastavku izdvajamo najzanimljivije premijerne naslove koji će se u aprilu prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

Igra prestola V
Nova, peta sezona najgledanije serije u istoriji kanala HBO i svetskog televizijskog fenomena- „Igra prestola“, na HBO-u u Srbiji će ekskluzivnu premijeru imati u isto vreme kada i u Americi: 13. aprila, u noći između nedelje i ponedeljka u 3.00h po lokalnom vremenu. U najnovijem delu priče, kroz 10 epizoda, brojni zanimljivi zapleti razvijaće se do neizbežne, često krvave završnice. Posle šokantnih smrti Džofrija, Tivina, Oberina i Šie, nova sezona počinje snažnim vakuumom koji protagonisti širom Vesterosa i Esosa pokušavaju da ispune. U Crnom zamku, Džon Snežni pokušava da ispuni zahteve Noćne straže i novopridošlog Stanisa Barateona, koji se ponaša kao da je zakoniti kralj Vesterosa. S druge strane Uskog mora, Arija traži starog prijatelja dok begunac Tirion pronalazi novi povod. Dok opasnost vreba u Mirinu, Deneris Targarjen saznaje da njena slaba opsada grada zahteva veće žrtve… Gledaoci će u petoj sezoni videti neke od najeksplozivnijih scena, dok „dolazak zime“ postaje zloslutniji nego ikada dosad.

U režiji Majkla Slovisa i Marka Majloda, u „Igri prestola“ ponovo ćemo gledati: Pitera Dinklidža, Lenu Hedi, Emiliju Klark, Nikolaja Koster-Valdaua i mnoge, mnoge druge.

Maraton Igra prestola IV

Dva ponedeljka pre premijere V sezone fanovi „Igre prestola“ se na HBO-u mogu podsetiti događaja iz prošle sezone. U ponedeljak, 30. marta od 20.05h na HBO-u će se emitovati (jedna za drugom) prvih pet epizoda IV sezone, dok u ponedeljak 6. aprila od 20.05h slede preostalih 5. epizoda.
Filmske premijere
„Gospodin Pibodi i Šerman“, naslov je koji vas na HBO-u čeka 5. aprila u 20.05h. U animiranoj komediji Roba Minkofa, prošle godine nominovanom za nagradu BAFTA, najspretniji pas na svetu Gospodin Pibodi, i njegov dečak Šerman, koriste vremeplov da bi uplovili u neobuzdane avanture. Ali Šerman sa prijateljicom Peni slučajno izaziva haos u svetskoj istoriji…
Komedija iz 2014. godine – „Osveta na ženski način“ premijerno će biti prikazana na HBO-u u nedelju, 12. aprila u 20.05h. Otkrivši da joj je dečko oženjen, Karli (Kameron Dijaz) upoznaje njegovu ženu. Kad se otkrije još jedna ljubavna afera, tri žene se udružuju i smišljaju kako da se osvete prevarantu i lažljivom švaleru. Uz „prevarenu“ Dijazovu, glume i Lesli Man, Nikolaj Koster-Valdau (zvezda kultne HBO serije „Igra prestola“), Don Džonson, Kejt Apton…
Zgodnu plavušu Kameron Dijaz gledaoci će u aprilu videti u još jednom filmu, jer na ekran HBO-a 19. aprila u 20.05h stiže „Seksi snimak“, s njom u glavnoj ulozi. Džej (Džejson Sigel) i Eni (Kameron Dijaz) su u srećnom braku, ali posle deset godina, strasti su se malo stišale. Da bi ih opet rasplamsali, odlučuju da naprave snimak svog seksa. To zvuči kao odlična ideja, ali samo dok ne otkriju da je njihov snimak postao – javan.
Ovogodišnji kandidat za „Oskara“ – „X-Men: Dani buduće prošlosti“ premijerno je na programu HBO-u 26. aprila u 20.05. U režiji Brajana Singera, Vulverin putuje kroz vreme kako bi izmenio tok istorije i sprečio dolazak jezive budućnosti u kojoj mutante i njihove ljudske simpatizere sistematski love i ubijaju visoki, nezaustavljivi roboti Sentineli. Igraju: Hju Džekman, Džejms Makavov, Majkl Fasbender, Dženifer Lorens, Hale Beri…
Sve ove filmove, od datuma emitovanja na HBO-u, moći će da pogledaju i korisnici naših usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.
Cinemaxove premijere u aprilu pune su strasti i zvezda. Strasnu ljubav između gej para donose nam Alfred Molina i Džon Litgou u gorkoj drami „Ljubav je čudna stvar“ (4. april u 20.30h), Hilari Svonk vodi strastvenu borbu za ženska prava u istinitoj priči „Anđeli gvozdenih čeljusti“ (25. april u 20.00h), dok „Sinema verite“ (11. aprila u 20.30h), 2012. godine nominovane za tri Zlatna globusa, priča o snimanju revolucionarno dokumentarne serije „Američka porodica“ – sve to u Cinemaxovim PREMIJERAMA SUBOTOM. U filmovima iz ciklusa KLASICI DANAŠNJICE, Holi Hanter strasno voli klasičnu muziku i njen instrument u prelepoj drami ovenčanoj sa tri Oskara – „Klavir“ (3. aprila u 20.00h), dok je Kejt Hadson strasno okrenuta roku u odličnoj drami/komediji „Korak do slave“ (24. april u 20.00h). Gledaoci ne bi trebalo da propuste ni zabavne razgovore sa vampirima, u miksu komedije I horora – „Šta radimo u senci“, koji Cinemax u okviru SVETSKE KINEMATOFGRAFIJE, emituje u nedelju 5. aprila u 20.00.
U Cinemaxovom ciklusu MAD MAX ovog meseca će obožavaoci španskog reditelja i glumca Santjaga Segure moći da vide njegovu sagu o detektivu Hozeu Luisu Torenteu, i to kroz četiri filma: „Torente 2: Misija u Marbelji“ (2001), „Torente 3: Nesposobni zaštitnik“ (2005), „Torente 4“ (2011) i „Torente, glupa ruka zakona“ (1998).
HBO Comedy je gledoacima za 2. april u 20.00h, pripremio specijal „Bet Midler: Diva ide dalje“. Neprevaziđena pevačica, glumica i komičarka, Bet Midler, pojavljuje se na specijalnom koncertu u Las Vegasu. Eksplozija izvanredne muzike, bestidnog humora, beskrajne energije, snimljena pred oduševljenom publikom u Cezarovoj palati.
Na programu HBO Comedy su i: „Mala mis Sanšajn“ (3. aprila u 20.00h), „Amrička prevara“ (6. aprila u 20.00h), „Grand Budapest hotel“ (10. aprila u 20.00h) i mnogi drugi.
Serije u aprilu
April na HBO, uz petu sezonu „Igre prestola“, donosi još premijernih sezona serija iz originalne HBO produkcije. Tako će se gledaoci naših kanala ove sezone ponovo družiti sa „Potpredsednicom“ i prošetati „Silicijumskom dolinom“ – takođe u isto vreme kad i gledaoci u Americi.
Iz neobičnog uma Majka Džadža („Kralj brda“, „Bivis i Bathed“) na HBO 13. aprila u 21.05h, dolazi II sezona komedije nagrađene „Emijem“ – „Silicijumska dolina“, koja vas vodi u unosni svet Silicijumske doline – i društveno nesnalažljivih autsajdera koji pokušavaju da žive u njemu. Odmah zatim, u 21.35h, stiže „Potpredsednica“. Premijerno ćete svakog ponedeljka gledati IV sezonu čuvene komedije Armanda Janučija (nominovanog za „Oskara“ za koscenaristu filma „Vrzino kolo“) sa oštrim, satiričnim osvrtom na uskogrudi svet vašingtonske politike, koja prati vrtoglavu svakodnevicu nekadašnje potpredsednice, a današnje predsednice Seline Majer (Džulija Luis-Drajfus, za ovu ulogu nagrađena „Emijem“).
U mesecu pred nama HBO će premijerno emitovati i IV sezonu serije „Fabrika laži“ (10. april u 20.05h), ali i nove epizode serije „Moderna porodica VI“ (petkom u 20.40h) i hit serije iz originalne HBO produkcije „Hirurg“ (petkom u 21.05h).
Cinemax u aprilu premijerno donosi II sezonu serije iz originalne HBO produkcije „Begunci II“ (od subote, 18. aprila u 22.00h). Priča o neuspelom krijumčarenju droge na granici između Čilea i Bolivije, četvorici ljudi unajmljenih da izvedu tu operaciju i stvarnim igračima koji stoje iza svega. A do „Begunaca II“, u istom terminu, gledaćemo još dve epizode hit serije iz originalne HBO produkcije – „Benši III“ (čije su sve sezone dostupne na HBO GO-u).
Sreda u 22.00h na Cinemaxu je rezervisana za nove epizode III sezone originalne HBO serije – „Kapadokija III“ (korisnicima HBO GO i HBO on Demand usluge dostupna kompletna treća sezona). Radnja je smeštena u fiktivni ženski zatvor u Meksiko Sitiju, a govori o sukobu borca za prava zatvorenika, Tereze Lagos, sa lakejima korporacija Federika Markeza, u borbi za srce i dušu njegovih stanovnica.
Dokumentarci
HBO 2. aprila u 21.35h i 22.20h (po dve epizode zaredom), donosi ekskluzivni šestodelni dokumentarac „Baksuz: Život i smrti Roberta Dersta“. Sedmogodišnje istraživanje režisera i producenta Endrua Džareckog i snimatelja Marka Smerlinga, razotkriva davno zakopane informacije o nizu nerešenih zločina i čoveku osumnjičenom za njih – Robertu Derstu, potomku čuvene njujorške porodice milijardera. Serija je snimljena uz njegovu punu saradnju.
„Kula od slonovače“ (23. aprila u 21.35h)postavlja ključno pitanje o vrednosti visokog obrazovanja u SAD, otkrivajući kako su koledži usvojili poslovne modele koji često stavljaju ekspanziju ispred kvalitetnog učenja.
Još jedan dokumentarac čeka vas u aprilu na HBO-u.
„Opčinjeni: Suđenje Pameli Smart“ (30. april u 21.40h) donosi nov pogled na prvi sudski slučaj u potpunosti emitovan na televiziji – suđenje Pameli Smart, optuženoj da je isplanirala ubistvo svog supruga. Film istražuje kako medijska pokrivenost može uticati na suđenje i kaznu.
Sva tri filma biće dostupna korisnicima usluge videa na zahtev HBO on Demand i HBO GO.

Povezana vest:  Dokumentarni serijal HBO o život Džejn Fonde

PHOTO: 2015 Home Box Office, Inc. All rights reserved.