Krive su zvezdeMAJ NA HBO-u

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, je gledaocima i za maj pripremila mnogoobrojne premijere blokbastera, serije iz originalne HBO produkcije, nove sezone hit-serija, kao i premijerne dokumentarce. Pored premijera hit filmova poput: „X-Men: Dani buduće proišlosti“, „Herkul“, „Krive su zvezde“, „Transformersi: Doba izumiranja“, u nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u maju prikazivati na HBO, HBO Comedy i Cinemax kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand.

Transformersi Doba izumiranjaFILMSKE PREMIJERE

„Veronika Mars“ na HBO stiže 3. maja u 20.05h. Godinama nakon što je prestala da se bavi poslom privatnog detektiva, Veronika Mars (Kristen Bel) se vraća u rodni grad, baš u vreme godišnjice mature, da bi pomogla staroj ljubavi Loganu (Džejson Doring), koji je umešan u misteriozno ubistvo. Tako se sve komplikuje u ovoj krimi-drami Roba Tomasa, snimljenoj prošle godine.
Zasnovan na bestseleru Džona Grina, film mladog američkog reditelja Džoša Buna -„Krive su zvezde“ prikazuje pravu ljubav dvoje tinejdžera koji prihvataju jedno drugo u neverovatnim fizičkim i emotivnim iskušenjima. Ljubavna drama iz 2014, u kojima glavne, uloge tinejdžera obolelih od raka, tumače Šejlin Vudli i Ensel Elgort, ovenčana je brojnim nagradama, a megapremijera na HBO-u zakazana je za 10. maj u 20.05h.
„Herkul“ (Dvejn Džonson), i čovek i mit, predvodi grupu plaćenika da bi pomogao završetku krvavog građanskog rata u Trakiji i vratio pravednog kralja na njegov tron. Namučen od malih nogu, Herkul ima božansku snagu, ali oseća patnju čoveka. Nezamislivi zlikovci testiraće mitsku snagu junaka Herkula u ovom odvažnom osvrtu reditelja Breta Ratnera na jednog od najvećih junaka svih vremena. Megapremijera „Herkula“ je na HBO-u 17. maja, u 20.05h.
U novom nastavku Transformersa – „Transformersi: Doba izumiranja“, čiju je premijeru HBO gledaocima pripremio za 24. maj u 20.05h, čovečanstvu preti izumiranje zbog zastrašujuće pretnje, pa Optimus Prajm i autoboti moraju da spasu svet. Ovoga puta, uz novi tim saveznika (koje predvodi Mark Volberg). U režiji Majkla Beja, u ostvarenju iz 2014. godine, igraju: Mark Volberg, Stenli Tuči, Kelsi Gramer, Nikola Pelc, Džek Rejnor…
Kad se Njujork nađe u nevolji, četiri nindža kornjače koje obožavaju picu, dolaze da spasu stvar. Pomažu im odlučna reporterka Ejpril (tumači je Megan Foks) i njen sarkastični kamerman Vern. Svi zajedno moraju da se suoče sa neprijateljem – zlim Sekačem. Kako će to Rafael, Leonardo, Mikelanđelo i Donatelo, učiniti u igranoj verziji „Nindža kornjača“, pogledajte premijerno na HBO-u 31. maja u 20.05h.
Sve ove filmove, od datuma emitovanja na HBO-u, moći će da pogledaju i korisnici naših usluga videa na zahtev – HBO GO i HBO on Demand.
Maj i na Cinemax donosi mnogo uzbudljivih putovanja u prošlost i budućnost, mnogo glumačkih zvezda, muzike, sofisticirane filmske umetnosti i pravih kultnih klasika. Luk Peri je zaboravljena rok zvezda u šarmantnoj komediji „Oseti ritam“ (2. maj u 20.30h), „Zavera“ (9. maj u 20.30h), sa Kenet Branom i Kolinom Firtom u glavnim ulogama, opisuje alarmantno poglavlje ljudske istorije – rađenje holokausta., a kultna saga „Zvezdane staze: Prema tami“ (16. maj u 20h), nastavlja putovanje kroz Univerzum sa Krisom Pajnom i Benediktom Kamberbečom. Sve ove naslove gledaćete u Cinemaxovom ciklusu SUBOTNJE PREMIJERE, dok KLASICI DANAŠNJICE donose Džuliju Roberts i Kifera Saterlenda u, za Oskara nominovanoj, „Tankoj liniji smrti“ (1. maj u 20h). U kultnoj rok operi „Tomi“ (15. maj u 20h), nominovanoj za dva Oskara, na Cinemax stižu Džek Nikolson, Tina Tarner, Elton Džon, Rodžer Dalti, En-Margret…

Povezana vest:  Novi serijal od deset epizoda "Dr. Džef: Veterinar sa Stenovitih planina" na Animal Planet kanalu

SERIJSKE PREMIJERE

UPRAŽNJENO MESTO
„Hirurg“ nas napušta 1. maja, kada u 21.05h HBO emituje poslednju epizodu ove hit serije Stivena Soderberga. Ali taj termin ne ostaje upražnjen, jer ga već sledećeg petka (8. maj u 21.05h) premijerno zauzima „Upražnjeno mesto“. Ovogodišnja adaptacija romana Dž. K. Rouling govori o engleskom selu Pagfordu, čiji idiličan izgled nikako ne odgovara haotičnoj stvarnosti. Kad lokalni vođa premine, zajednica se raspada i razni pojedinci i grupe pokušavaju da zauzmu njegovo „upražnjeno“ mesto
Zanimljivo je da je čuvenoj spisateljici Dž. K. Rouling, poznatoj po serijalu „Hari Poter“, ovo prva knjiga za odrasle. I još zanimljivije da je roman „Upražnjeno mesto“ neočekivano prodat u više od šest miliona primeraka širom sveta, od datuma objavljivanja 2012. godine..
Maj na HBO gledaocima donosi i nove epizode 5. sezone kultne serije „Igra prestola“, 2. sezone „Silicijumske doline“, kao 4. sezone „Potpredsednice“ i „Fabrike laži IV“, a Cinemax subotom u 22h, nastavlja da emituje nove epizode originalne HBO serije – „Begunci II“.

Povezana vest:  Održana premijera nove HBO serije "The Last of Us" u Beogradu

PENI DREDFUL II
Druga sezona misteriozne i zavodljive „Peni Dredful“ na HBO GO stiže 4. maja, samo dan nakon američke premijere, a gledaoci HBO-a će, takođe premijerno moći da je gledaju od 29. maja, petkom u 21.05h. U zastrašujućem psihološkom trileru se neki od najjezivijih književnih likova – uključujući dr Frankenštajna i njegovo stvorenje, Dorijana Greja i čuvene likove iz romana o Drakuli, sukobljavaju u viktorijanskom Londonu. I u drugoj sezoni, snimljenoj ove godine, gledaćemo: Džoša Hartneta, Evu Grin, Timotija Daltona, Helen Mekrori, Riva Karnija i druge.

Povezana vest:  Antenna Group kupuje portfelj Sony Pictures Televison Netvork u Centralnoj Istočnoj Evropi obezbeđujući 22 televizijska kanala za pretplatnike i dve OTT usluge na 12 teritorija

PREMIJERNI DOKUMENTARCI

Dva sveža dokumentarna filma, slične – ratne tematike i istog reditelja Sebastjana Jungera – stižu u maju na HBO:
„Korengal“ nastavlja tamo gde je dokumentarac takođe sa rediteljskim potpisom Sebastjana Jungera – „Restrepo“ stao 2010. godine: u istoj dolini, sa istim ljudima, ali sa potpuno različitim pogledom na rat. Film ne prikazuje samo ratne prilike već objašnjava i kako rat funkcioniše i šta znači mladim ljudima koji ga vode. Ovaj istorijski dokumentarac, snimljen prošle godine, na HBO-u možete pogledati 21. maja u 21.30h.
Nedelju dana kasnije, u četvrtak 28. maja u 22h na HBO stiže i „Poslednja patrola“, u kojoj Junger, prateći dvojicu ratnih veterana i fotoreportera na putovanju duž pruge duge 480 kilometara, otkriva koliko može biti zbunjujući povratak kući iz rata.