Vikinzi 2Premijera serijala „Vikinzi“ na kanalu Viasat History

Dobrodošli na jedinstveno putovanje koje vam otkriva istoriju Vikinga do najsitnijih detalja! Ova revolucionarna serija će potpuno promeniti vaše viđenje svega što ste do sada znali o vikinškoj istoriji, otkrivajući fascinantna, nedavno iskopana arheološka nalazišta u Poljskoj, Rusiji i Estoniji.
Serija je snimana na mnoštvu lokacija širom Evrope, uključujući Skandinaviju, Rusiju, Poljsku, Estoniju, Francusku, Tursku, Island i Britaniju, a čućete mišljenja stručnjaka iz celog sveta, snimljena na ključnim lokacijama za istoriju Vikinga. Uz to, dobićete dokaze iz prve ruke, iz forenzičkih laboratorija gde se proučavaju posmrtni ostaci vikinških ratnika i steći sasvim novi pogled na ovaj čudesni narod.
Zaronite duboko u svet Vikinga i sagledajte njihov fatalni odnos prema moru, saznajte istinu o prinošenju ljudskih žrtava, pogrebnim obredima, ranim migracijama, osvajačkim pohodima i otkrijte misteriju njihovog porekla. Proučite njihovo tajno oružje – brod – ali i drugu opremu napravljenu da ubije, jer su Vikinzi u svoje vreme bili čuveni kao najopasnije mašine za ratovanje. Nosili su najbolje mačeve, oblačili najfinije izrađene oklope i koristili se najsofisticiranijim ratnim taktikama da poraze svoje neprijatelje širom Evrope.
Takođe, analiziraćemo vikinšku nautičku tehnologiju koja ih je odvela u najudaljenije krajeve poznatog sveta, od Kaspijskog mora do Amerike. Videćemo da je njihova vojna ekspanzija započela ranije i odvela ih dalje nego što su hroničari toga vremena mislili, a uticaj koji su ostavili na moderno evropsko društvo mnogo je dublji nego što bi mnogi od nas želeli da priznaju.
Godinama su detalji života Vikinga bili strogo čuvana tajna. Ali sada, ta priča će biti ispričana da se ekskluzivno na kanalu Viasat History!, groblja i dva vikinška broda puna ratničkih skeleta
1.epizoda – utorak, 02.06.2015. u 21:00
2.epizoda – utorak, 09.06.2015. u 21:00
3.epizoda- utorak, 16.06.2015. u 21:00
4.epizoda- utorak, 23.06.2015. u 21:00
5. epizoda- utorak, 30.06.2015. u 21:00
Pogledajte video najavu serijala OVDE!

Povezana vest:  Nova serija na TLC kanalu – “Živeti sa 300 kg: Gde su danas?”