teen mom og

Devojke iz prve postave MTV hit serije „Teen Mom“ se vraćaju u potpuno novim epizodama od nedelje, 31. maj, u 20:40

Prošlo je više od dve i po godine od kada su Maci, Catelynn, Amber i Farrah završile nezaboravno putovanje zvano „Teen Mom“. Kamere su privremeno prestale da dokumentuju svaki njihov korak, ali usponi i padovi su nastavili da prate ove četiri mlade majke istim intenzitetom.
Od nedelje, 31. maja u 20:40, na MTV kanal se ponovo vraćaju devojke iz prve postave „Teen Mom“ emisije i donose salve smeha, navale suza, svađa sa producentima, šokove i, naravno, dramu.
Gledaoci su upoznali ove četiri mlade i hrabre mame kada su se pojavile u MTV-jevoj dokumentarnoj seriji „16 and Pregnant“ i nakon toga „Teen Mom“. One i njihove porodice su dozvolile MTV ekipi da snimi poslednje mesece njihovih trudnoća i prve mesece po rođenju njihove dece i tako pokažu drugim mladim ljudima šta ih očekuje kada prerano zasnuju porodicu.
Suočene sa neplaniranom trudnoćom, uplašene i sa neizvesnom budućnošću, milioni ljudi su pratili njihovo odrastanje, raskide i mirenja i manje ili više uspešno savladavanje izazova sa kojima su se susretale. U novim epizodama „Teen Mom OG“ (Original Girls) imaćete potpuni uvid u svakodnevnicu ovih devojaka i njihovih porodica, saznaćete šta se u međuvremenu desilo u njihovim životima, kako ih služi ljubav i slušaju li ih deca.
MTV-jeve serije „16 and Pregnant“ i „Teen Mom„ dugo su vremena bile pod kritikom da veličaju i promovišu trudnoću kod tinejdžerki. Suština ovih optužbi je bila da devojke žele da zatrudne kako bi se pojavile na televiziji, postale poznate i na kraju unovčile svoju popularnost. Međutim najnovija studija američkog Nacionalnog zavod za ekonomska istrazivanja (NBER) potvrdila je da je ovaj TV program, zapravo, doprineo sprečavanju nekoliko hiljada trudnoća.
Ono što su zagovornici serije govorili od početka, a ova studija i potvrdila, je da su devojke bile u prilici da sagledaju širu sliku ovog problema, nešto što standardno seksualno obrazovanje ne može da pruži. Takođe, ovaj TV program se otvoreno bavio kontroverznim temama, što je dovelo do bolje informisanosti i edukovanosti omladine o posledicama nezaštićenog seksa, teškoćama odgajanja deteta, kontracepciji i trudnoći i drugim bitnim temama.

Povezana vest:  Film ''Loša učiteljica'' postaje serija?

TEEN MOM OG
P: nedelja, 31.5 u 20:40
R: ponedeljak i četvrtak u 21:00, utorak 22:40 i sreda 21:50