Pokazite mi heroja 2

Ekskluzivna premijera nove mini-serije iz originalne HBO produkcije: „POKAŽITE MI HEROJA“

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu miniseriju iz originalne HBO produkcije „Pokažite mi heroja“, koja će na HBO-u u Srbiji biti emitovana u isto vreme kad i u SAD-u: 17, 24 i 31. avgusta u ranom jutarnjem terminu od 02.00h po lokalnom vremenu, gledaoci će moći da vide po dve epizode. Istog dana, epizode će biti dostupne i na našim internet uslugama videa na zahtev – HBO on Demand i HBO GO.
Svakog ponedeljka, od 17. avgusta, u udarnom terminu od 20.05h na HBO-u će se prikazivati po jedna epizoda šestodelne miniserije „Pokažite mi heroja“.
Sinopsis:
Od scenariste Dejvida Sajmona („Treme“ i „Žica“) i reditelja Pola Hagisa („Fatalna nesreća“) stiže nam šestodelna mini-serija „Pokažite mi heroja“, zasnovana na istoimenoj knjizi Lise Belkin, koja istražuje ideju doma, rase i društva kroz živote izabranih zvaničnika, birokrata, aktivista i običnih građana Jonkersa u državi Njujork.
Nekoliko decenija posle najveće borbe za ljudska prava 1960-ih godina, mladi gradonačelnik (Oskar Ajzak) osrednjeg američkog grada suočen je sa odlukom saveznog suda koja mu nalaže da u belačkom delu grada sagradi mali broj jeftinih stambenih jedinica. Njegovi pokušaji da to uradi izazivaju podelu celog grada, parališu opštinsku vlast i na kraju uništavaju gradonačelnika i njegovu političku budućnost.
Glume:
Oskar Ajzak (U glavi Luina Dejvisa, Ratovi zvezda: Buđenje sile) glumi mladog gradonačelnika Jonkersa, Nika Vasiska; Ketrin Kiner (nominovana za Oskara u filmovima Kapote i Biti Džon Malkovič) glumi dugogodišnju stanovnicu Jonkersa Meri Dorman; Alfred Molina (Ljubav je čudna stvar i HBO-ova drama Normalno srce) je odbornik Henri J. Spelon, Vinona Rajder (nominovana za Oskara u dramama Male žene i Doba nevinosti) glumi odbornicu Vini Restijano; LaTanja Ričardson Džekson (Norma O’Nil); Bob Balaban (Leonard Send) i Džim Beluši (Anđelo Martineli).
Miniserija „Pokažite mi junaka“ je već peti zajednički projekat Dejvida Sajmona i HBO-a. Prethodne saradnje uključuju hvaljenu dramsku seriju „Žica“ (magazin Entertainment Weekly ju je 2013. proglasio najboljom serijom svih vremena) i Emijem nagrađenu „Treme“, kao i sa po tri Emija nagrađene mini-serije „Generacija ubica“ i „The Corner“.
Miniseriju „Pokažite mi junaka“ Sajmon je kreirao sa dugogodišnjim saradnikom i kolegom iz Baltimor Sana, Vilijamom F. Zorzijem, koji je slovio za jednog od najistaknutijih političkih novinara tog dnevnog lista. Zorzi je materijale za mini-seriju pripremao više od decenije, upoznajući pritom mnoge svedoke te ere Jonkersa.
„Priča me snažno privukla, i to ne samo zbog istorijskog aspekta. Isto pitanje koje se 1987. godine provlačilo u Jonkersu, postavlja se i danas. Delimo li svi mi – oni koji imaju i oni koji nemaju, beli ili crni – makar nekim delom isto nacionalno iskustvo? Ili je američki san nešto sasvim drugo? – rekao je Sajmon.
Zadovoljstvo čitavim projektom izrazio je i predsednik HBO programinga Majkl Lombardo: „Kad čujete velika imena, kao što su Dejvid Sajmon, Pol Hagis i Oskar Ajzak, jedva čekate to da pogledate. Ponosni smo što ćemo ovu priču podeliti s vama“.
Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.
Prva epizoda miniserije „Pokažite mi heroja“ će u periodu od 17. avgusta do 16. septembra biti besplatno dostupna svim gledaocima u Srbiji, putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u ovoj snažnoj I tragičnoj priči koju potpisuje HBO.
Epizodni sinopsisi:
1. epizoda:
Vreme emitovanja: 17. avgusta u 02:00 i 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 17. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu

Povezana vest:  Premijera 4. sezone serije "Sedmoro malih Džonstona" od 21. januara na TLC kanalu

Nik Vasisko postaje najmlađi gradonačelnik američkog velegrada, ali po koju cenu? Čak i pre inauguracije, njegovu novu administraciju čeka obaveza da izgradi društvene stanove u belačkom delu Jonkersa.

Scenario: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis

2. epizoda:
Vreme emitovanja: 17. avgusta u 03:00 i 24. avgusta u 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 17. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu

Povezana vest:  Serija „Zlatni dani“ od 14. decembra u 20 časova na TV Pink!

Sve kreće po zlu kad gradonačelnik Jonkersa i gradska vlada dobiju ultimatum od federalnog sudije kome je čekanje dosadilo. U međuvremenu, stanovnici društvenih stanova zaglavljeni u propalom delu zapadnog Jonkersa gledaju i čekaju, dok belci iz istočnog Jonkersa jasno daju do znanja koliko su različiti.

Scenario: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis

3. epizoda:
Vreme emitovanja: 24. avgusta u 02:00 i 31. avgusta u 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 24. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu

Vasisko konačno postiže konsenzus i jedva uspeva da progura plan izgradnje, a zvaničnici konačno počinju da planiraju izgradnju novih stambenih jedinica. Ali uprkos svemu, politička cena koju Vasisko mora da plati postaje očigledna.

Scenario: Vilijam F. Zorzi; Priča: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije Gluvarenje

4. epizoda:
Vreme emitovanja: 24. avgusta u 02:00 i 07. septembra u 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 24. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu
Novi gradonačelnik daje reč da će se suprotstaviti izgradnji stanova, iako nije sasvim jasno šta bi uopšte mogao da uradi u vezi s tim. U međuvremenu, Nik Vasisko pokušava da se navikne na život bez moći, dok izgradnja počinje.
Scenario: Vilijam F. Zorzi; Priča: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis

5. epizoda:
Vreme emitovanja: 31. avgusta u 03:00 i 14. septembra u 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 31. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu
Naoružan sve snažnijim uverenjem da se borio na strani anđela u bici za izgradnju kuća, Vasisko planira svoj politički povratak, dok su stanovnici novih kuća pažljivo posmatrani i birani.
Scenario: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis

6. epizoda:
Vreme emitovanja: 24. avgusta u 02:00 i 21. septembra u 20:05h na HBO-u
od jutarnjih sati 31. avgusta dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu
Buduće stanovnike čeka iscrpni proces orijentacije, i mnogi se premišljaju u vezi sa selidbom u kraj u kome nisu dobrodošli. Istovremeno, Meri Dorman, koja se dugo protivila izgradnji, pozvana je da dočeka stanovnike na način koji je zastrašujući čak i za nju. U međuvremenu, Nik Vasisko započinje dug put povratka na političku scenu čak i kad stanovnici počnu da ulaze u svoje stanove. Ali, na kraju se ispostavlja da je druga šansa za povređenog mladog političara ipak bila neuhvatljiva.
Scenario: Vilijam F. Zorzi i Dejvid Sajmon; Režija: Pol Hagis