Helix2

Mistična naučna fantastika, pioniri seksualne revolucije i duhoviti detektivi – pet uzavrelih serija za još paklenije leto

Nije novost da su serije preuzele ulogu filmova, a ove ćete sigurno pogledati u jednom dahu. Serije koje su u Americi već osvojile milione gledalaca čekaju vas već od 01.08. na Internet televiziji Pickbox. Žanrovski su veoma raznolike i svaka od njih može da se pohvali poznatom i već hvaljenom producentskom ili glumačkom ekipom, pa smo sigurni smo da će svaki gledalac naći nešto za sebe. Nema potrebe da i ovog leta ratujete s daljinskim upravljačem, kada uz Pickbox sami možete da kreirate svoj program!

Stiže 3. sezona Doktora za seks

Serija koja je podigla mnogo prašine kada se pojavila, ali ne zbog scena seksa, nego zbog odlične ekranizacije života pionira seksualne revolucije, doktora Vilijama Mastersa i Virdžinije Džonson. Doktori za seks (Masters of Sex) zanimljivi su, osim zbog vrhunski ispričane priče, i po uverljivo dočaranoj atmosferi pedesetih, po svojoj modi i enterijeru kuća i stanova. Saznaćemo kako su se razbijali seksualni tabui u pedesetima i gledati izvrsnu glumu Majkla Šina i Lizi Kaplan. Epizode 3. sezone iz nedelje u nedelju će premijerno stizati na Pickbox, a gledaoci će u njima moći da uživaju odmah nakon Amerike.

Povezana vest:  Dajnamo, čudesni mađioničar - premijera na kanalu Discovery 05. aprila

Još jedan uspešan projekat autora Čiste hemije i Dr Hausa

Nakon mega popularnih serija Čista hemija i Bolje pozovite Sola, jedan od najpoznatijih holivudskih producenata Vins Giligan izvukao je svoj 12 godina star scenario i odlučio da prema njemu napravi seriju o detektivima sa različitim pogledima na svet koji su prisiljeni da rade zajedno.
Na projektu mu se pridružio i autor legendarnog Dr Hausa Dejvid Šor i zajedno su snimili seriju o dvojici detektiva koji ulice malog grada čiste od zločina. Pošto grad Betl Krik zaista postoji, nadamo se da će i on, baš kao i Albukerki koji je dom Voltera Vajta i Džesija Pinkmana, privući mnoštvo turista.

Povezana vest:  Fantastični svetovi na HBO GO-u

Prava stvar za fanove naučne fantastike

Ronald D. Mur producirao je mnogo genijalnih i već kultnih naučnofantastičnih serija poput Roswella i Zvezdanih staza, a njegov nedavni projekat bio je i naučnofantastični horor Heliks (Helix).
Premijerno pratimo grupu naučnika iz Centra za kontrolu bolesti dok kreću na svojevrsnu misiju na Arktik gde se pojavila epidemija pogubna za čovečanstvo. U glavnoj ulozi gledamo Bilija Kembela (4400) koji je kao dr Alan Faragut predvodnik tima na Arktiku, a pažnju će privući i Hirojuki Sanada (Osveta, Seme života) koji glumi vođu istraživačke stanice.
Iznenađenja u seriji ima više nego dovoljno, a ova serija je prava stvar za sve ljubitelje naučne fantastike.

Krizni menadžment u najboljem ruhu

Jedna od najpopularnijih i naširoko obožavanih serija u Americi danas je Skandal (Scandal). Serija čija je autorka najpoznatija scenaristkinja Holivuda Šonda Rajms pobrala je mnoštvo nagrada i može da se pohvali odličnim kritikama. Olivija Poup koju glumi Keri Vašington žena je koju moćni ljudi zovu kada zapadnu u probleme, a ona ih reši pre nego što iko uspe da sazna za njih, to jest pre što nego prerastu u Skandal. Odlična preporuka za sve koji žele da saznaju kako funkcioniše krizni menadžment.

Povezana vest:  Druga sezona serijala "Od kafilerije do zvezda'' na Animal Planet kanalu

Kako izgleda život u gospodskoj kući

Nominovana za čak 6 Emija, BBC-jeva serija Gore – dole (Upstairs Downstairs) čija se radnja odvija u Londonu 1936. godine, donosi pravi dašak atmosfere iz vremena depresije i pojave fašizma. Naši roditelji su mogli da uživaju u istoimenoj seriji ’70-ih, a nama je na raspolaganju odličan i vizuelno primamljiv rimejk iz 2010. Iako se često poredi sa britanskim hitom Downton Abbey čija se radnja odvija u periodu neposredno pre 1. svetskog rata, Gore – dole prikazuje svet između dva rata i nosi sa sobom mnogo elegancije i prozor je u potpuno drugačiji svet.