Toto i njegove sestre

HBO EUROPE DOKUMENTARAC „TOTO I NJEGOVE SESTRE“ PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA UPRAVO ZAVRŠENOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom saopštava da je na upravo završenom prestižnom međunarodnom „Sarajevo Film festivalu“, u zvaničnoj konkurenciji dokumentarnog filma ove godine najboljim proglašen HBO Europe dokumentarac „Toto i njegove sestre“. Među 23 ostvarenja, rumunski dokumentarac reditelja Aleksandera Nanaua osvojio je prvo mesto i ovenčao se priznanjem „Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film“.
„Toto i njegove sestre“ nam donosi izvanrednu porodičnu priču o Totou (10) i njegovim sestrama Ani (17) i Andrei (15). Dok čekaju da se njihova majka vrati iz zatvora, Toto strastveno uči da pleše, čita i piše, dok njegove sestre pokušavaju da održe porodicu na okupu, u svetu koji je odavno zaboravio kako izgleda bezbrižno detinjstvo. Šta se događa kada otkrijemo da možemo dobiti više od života u odnosu na ono što nam roditelji mogu ponuditi? Reditelj ovog višestruko nagrađivanog dokumumentarca, Aleksander Nanau, je 2010. godine osvojio i prestižnu nagradu Emi, za njegov prethodni, takođe višestruko nagrađivan, dokumentarac „Svet po Ionu B“, koji je režirao u koprodukciji sa HBO iz Rumunije.
U takmičarskom delu na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu učestvovala su još tri HBO Europe dokumentarca: mađarski „Kainova deca“, reditelja Marsela Geroa i „Povređivanje, Deneša Nađa, kao i prvi film rumunske rediteljke Ilinće Kalugareanu „Čak Noris u borbi protiv komunizma“.

Povezana vest:  SERIJA "PEVAJ, BRATE!" OD JESENI NA PRVOJ SRPSKOJ TELEVIZIJI

GLEDAJTE NA HBO-U DOKUMENTARNE FILMOVE IZ FESTIVALSKE KONKURECIJE

Gledaoci u Srbiji su na HBO-u već 20. avgusta u 21.35h mogli premijerno da pogledaju nagrađeni film „Toto i njegove sestre“, a svi oni koji su propustili ovaj dokumentarac mogu pogledati putem HBO usluga videa na zahtev HBO GO i HBO on Demand kad god požele.
Dokumentarni film „Kainova deca“ će na HBO-u premijerno biti prikazan 27. avgusta u 21.50h, a i ovaj naslov će biti dostupnan u ponudi HBO GO-a i HBO On Demand-a.

Povezana vest:  Premijera serije "Trust" na HBO GO-u i HBO-u