What could possibly go wrong

Discovery Science zajedno sa YouTube vlogerima proslavlja Svetski dan nauke 2015

Discovery Science, jedina globalna mrežza koja je potpuno posvećena čudima nauke i dom onih koji obožavaju izazove, ponosno najavljuje svoju podršku Svetskom danu nauke, godišnoj inicijativi organizacije UNESCO koja će biti održana 10. novembra sa ciljem podizanja svesti o globalnim prednostima nauke.

Kako bi proslavila Svetski Dan Nauke 2015 u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi, mreža započinje saradnju sa popularnim YouTube naučnim, inženjering i gejming vlogerima, Šedom Sajencom (Shed Science), Kolinom Furzom (Colin Furze) i Harijem Roetošoom (Harry Wroetoshaw). YouTube zvezde će izvesti niz zabavnih interaktivnih eksperimenata kako bi na taj način prikazali značaj nauke u svačijem životu.

Kolin Furz će pokazati kako pripremiti najbržu šolju čaja tako sto će postaviti sebi izazov da prokuva vodu za samo 50 sekundi i pokušati da nadmaši prosečno vreme prokuvavanja vode od 1 minuta i 19 sekundi, kao i njegov prethodni rekord postignuto takozvanim „džetlom“, čajnikom na mlazni pogon, od jednog minuta i 11 sekundi. Kolin će raditi sa posebnim čajnikom koji je postavljen patronama od aluminijumskog praha i oksida gvožđa. Kada se čajnik napuni vodom i patrona se zapali kako bi započeo proces grejanja, gledaoci će videti neverovatan način kuvanja vode. Da li će on prevazići svoj rekord i napisati novu stranicu u istoriji?

Povezana vest:  Rijaliti šou o siromašnima hit u Velikoj Britaniji

Ovi jedinstveni ekperimenti će moći da se prate na Facebook stranici Discovery Science EMEA, kao i YouTube kanalu YourDiscoveryScience. Gledaoci će biti podstaknuti da dostave svoja naučna iskustva u Discovery Science pan-evropskom takmičenju, pružajući mogućnost jednom srećnom gledaocu da osvoji huverbord. Takmičenje traje tokom novembra i može se pratiti putem haštaga #joinOurExperiment.

Kolin Furz, YouTube vloger i britanski pronalazač je izjavio : „Discovery Science ponovo slavi Svetski Dan Nauke i ove godine ću pokazivati gledaocima neke od kul inženjerskih eksperimenata kao i svakodnevne trikove koje izvodim u svojoj šupi u dvorištu. To su, na primer, način kako skuvati šolju čaja za manje od 60 sekundi. Nadam se da ću oduševiti gledaoce i inspirisati ih da se uključe u kampanju sa #JoinOurExperiment haštagom kao I dokazati koliko je nauka dostupna svuda I svima. „

Unai Iparagire (Unai Iparragirre), direktor Passion Brands-a, Discovery Networks CEEMEA dodaje: „ Prošle godine smo se priključili UNESCO-u u proslavljanju Svetskog Dana Nauke po prvi put, što je bilo odlično prihvaćeno među našim gledaocima, digitalnim fanovima i partnerima, tako da nismo morali dvaput da razmislimo da to radimo i ove godine. Discovery Science je se zalaže za slavljenje nauke kao dela naše svakodnevnice, pogotovo na Svetski Dan Nauke, i zato bismo želeli da nam se gledaoci i pratioci priključe u najvećoj godišnjoj proslavi nauke.“

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, Šou napustile Adrijana Krstić i Tatjana Đorđević

Specijalna programska šema
U nedelji koja prethodi Svetskom Danu Nauke (od ponedeljka 2. novembra do ponedeljka 9. novembra), Discovery Scince planira emitovanje tematskih maratona najboljih sadržaja ključnih žanrova: Science of Food; Mind & Body Science; Pop Science; Unexplained; Fact of Fiction; Extreme Weather; Space and Are We Alone?.

Na Svetski Dan Nauke, 10.novembra gledaoci će imati priliku da gledaju najbolje programe svih žanrova kao i dve dodatne premijere:

You Can’t Lick Your Elbow- koju vodi bivša zvezda američkog fudbala Toni Gonzales (Tony Gonzalez). Ova serija od glave do pete pokazuje koliko fascinantno ljudsko telo može biti, ali i kakvo nekada ne može biti. Emisija pokriva razne teme kao što su hod po vatri, eliminisanje refleksa povraćanja, koordinacija i izoštravanje čula, preživljavanje preteće situacije i uopšteno poboljšanje reakciju tela u različitim situacijama. Emisija je ultimativni prikaz najvećeg čuda života.

Povezana vest:  FARMA 2010, Na Farmi i dalje traje panika oko hrane

What Could Possible Go Wrong Season 1B – U svakoj epizodi Kevin i Grant dublje zaranjaju u novu priču o tome kako sjajan plan može lako da propadne. Prvo svaki video analiziraju iz svakog mogućeg ugla. Zatim, u zavisnosti od uspešnosti njihove tajne laboratorije da pokušaju da pronađu način kako da sve prođe glatko pri sledećem izvođenju. Šta bi moglo da krene po zlu?

provocateur, the individual who is unafraid to ask the killer questions of „how“ and „why not.“ The network is a playground for those with audacious intellects and features programming willing to go beyond imagination to explore the unknown. Guided by curiosity, Discovery Science looks for innovation in mysterious new worlds as well as in its own backyard, celebrating science as part of our everyday lives. The channel was launched in 1996 in the USA and is now available in 76 million US households as well as 69 million international households.