Da merimo vreme soljicama 1
„DA MERIMO VREME ŠOLJICAMA“ NAJBOLJI TV SPOT U 2013. GODINI
 
Reklamni spot za brend Doncafé „Da merimo vreme šoljicama“, dobitnik je godišnje nagrade „Snaga kreativnosti“ u kategoriji Najbolji TV spot u 2013. godini. Priznanja su svečano dodeljena naručiocu spota kompaniji Strauss Adriatic i autoru spota MMS Communications, ogranku agencije Leo Burnett, na šestoj po redu jedinstvenoj profesionalnoj manifestaciji u Srbiji – Smotri kreativnog stvaralaštva – SNAGA KREATIVNOSTI 2013.
„Nagrada za najbolji reklamni spot predstavlja izuzetno priznanje za sve nas oglašivače. Uz kvalitetni proizvod, dobra kampanja koja prenosi jasnu poruku na kreativan način, ključna je za imidž svakog brenda, pa i brenda Doncafé koji vredno gradimo već gotovo 14 godina. Svesni smo važnosti kreativnog pristupa u oglašavanju i imamo to zadovoljstvo da radimo sa izuzetnim partnerima – agencijom Leo Burnett već duži niz godina. Ovo je naša zajednička pobeda i raduje nas što je kvalitet našeg rada i ovom prilikom prepoznat od strane stručnog žirija.“, istakla je Katarina Šibalić, direktor marketinga kompanije Strauss Adriatic.
Ideju spota „Da merimo vreme šoljicama“ predstavlja podsećanje na iskrene emocije i obnavljanje toplih, otvorenih razgovora među ljudima, a koji su u lokalnoj kulturi uvek bili krunisani šoljicom kafe. Ovom kampanjom „Doncafé“ se obraća svima onima koji su pogođeni krizom međuljudskih odnosa, koju je tempo novog vremena doneo među članove porodice, prijatelje i komšije.
Odluka žirija časopisa TABOO, koji čini 15 istaknutih naučnih radnika i praktičara u svetu marketinga, doneta je na godišnjem sastanku, a verifikovao je SVET MARKETINGA, izdavač časopisa TABOO. Nagrađeni radovi prošli su kroz više faza ocenjivanja – od mesečnih odluka o zapaženim oglasnim porukama, kampanjama i sloganima od strane Selektorske komisije sastavljene od zaposlenih u redakciji časopisa TABOO; mesečnog ocenjivanja komercijalnih TV oglasnih poruka žirija časopisa TABOO, do glasanja za plasman u uži izbor (tzv. finalista) i samog proglašenja pobednika u pojedinim kategorijama.
Uručivanje povelja obavljeno je 15. aprila u Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma uz prisustvo predstavnika marketinških agencija, većeg broja predstavnika oglašivača i medija.
Povezana vest:  Eucerin program lojalnosti – prednost pametne kupovine