Drumska strela 2013SVEČANO PREDSTAVLJANJE SRPSKE FORMULE „DRUMSKA STRELA 2014″

Prvi i jedini srpski Formula student tim Univerziteta u Beogradu predstaviće svoje, treće po redu, trkačko vozilo „Drumska strela 2014″ tokom vikenda, 19. i 20. jula u UŠĆE Shopping Centru. Formula će biti izložena u glavnom holu šoping centra, a svi zainteresovani mogu da je vide u periodu od 10 do 22 časa.
Studenti Mašinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka, samostalno su izradili trkačko vozilo „Drumska strela 2014″ sa kojim će se takmičiti u avgustu ove godine na dva prestižna studentska inženjerska takmičenja: Formula student Austrija i Formula student Italija.
Tim „Drumska strela“ nastao je krajem 2010. godine kao projekat udruženja građana „Studentska tehnička takmičenja“, a Rektorat Univerziteta u Beogradu dozvolio je da ovaj tim bude zvanični Formula student tim Univerziteta u Beogradu. Prvobitni tim činilo je 12 studenata Mašinskog fakulteta. Idejni koncept srpske „Drumske strele“ osvojio je drugo mesto u prvoj klasi na svom prvom učešću na Formula student takmičenju održanom jula 2011. godine u Silverstonu u Velikoj Britaniji, i tako započeo niz uspešnih takmičenja. Tim za sezonu 2014. je proširen i sada se sastoji od 25 studenata sa Mašinskog, Saobraćajnog, Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka.

Povezana vest:  U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović" u Požarevcu otvorena digitalna učionica