Uzice EXIT BLIC VODAVODA foto Milos Cvetkovic 005

EXIT, BLIC FONDACIJA i VODA VODA dostavili 50.000 litara vode vrtićima i bolnici u Užicu

EXIT i BLIC fondacije su ponovo udružile snage i ovoga puta uz podršku Vode Vode, jednog od ovogodišnjih sponzora najboljeg evropskog festivala, odlučili da ponovo pomognu najugroženijima – ovoga puta gradu Užicu, u kojem zbog pojave algi u vodovodnoj mreži voda iz česme trenutno nije za piće, sa ukupno 50.000 litara pijaće vode.

Iz EXIT fondacije poručuju: „Društvena odgovornost leži u srcu nastanka EXIT festivala, i predstavlja njegovo trajno opredeljenje i jedan od glavnih razloga postojanja. Drago nam je da smo sa našim partnerima Voda Vodom i Blic fondacijom uspeli brzo da se organizujemo i pomognemo Užičanima da dođu do vode u trenutku kada im je najpotrebnija“.

Povezana vest:  Održana revija poznatih dama u venčanicama (FOTO)

Sada već gotovo kao uigran tim: EXIT fondacija, BLIC fondacija i kompanija Voda Voda, dostavili su u rekordno brzom roku 50.000 litara pijaće vode vrtićima i bolnicama u Užicu kojima je ona bila neophodna za dalji rad i neometano funkcionisanje.

Ispred kompanije VODAVODA dodaju: „U želji da svakodnevne probleme sa pijaćom vodom ugroženom stanovništvu, naročito ustanovama kao što su bolnice i obdaništa, učinimo podnošljivijim, obezbedili smo 50.000 litara pijaće vode. Proizvodnja vode VODAVODA se još uvek uhodava, ali nas je osećaj društvene odgovornosti podstakao na ovu zajedničku akciju. Želeli bismo da dodje vreme da niko ne mora da daje ovakve donacije, ali Srbija ove godine nije imala mnogo sreće sa vodama. Verujemo da će situacija oko pijaće vode u mnogim gradovima popraviti jer je to u fokusu i Vlade koja ima viziju i razmišljanje o potrebama naroda. Verujemo da će uz malo vremena i strpljenja sve doći na svoje mesto i zato sa velikim zadovoljstvom pomažemo.“

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Dušana Jaukovića: “SNOVIĐENJE” u SUPERMARKET concept store

Aktivnostima tokom i posle katrastofalnih poplava, EXIT, BLIC i VODA VODA su kroz niz samostalnih akcija i projekta, pokazali da njihov angažman nije samo trenutna pomoć najugroženijima, već dugoročna aktivnost.
Posle višemesečnog aktivnog rada na ovom polju, po ko zna koji put se pokazalo da zajedničko delovanje donosi i mnogostruko veće rezultate. Otuda i tako brza reakcija i sinergetsko delovanje u pomoći Užičanima.

Povezana vest:  Levi's® uskoro u Delta City

Tokom katastrofalnih poplava, postavši svedoci snage i moći vode, a učeći kroz humanitarni rad i iskustvo EXIT, BLIC i VODA VODA su odlučile da preuzmu njene najbolje osobine i da svojom prilagodljivošću pomažu onima kojima je je pomoć najneophodnija kako voda ne bi više bila sinonim za nedaću, već za osnovnu potrebu svih nas: izvor života.