David DuchovnyPolemika oko reklame Dejvida Duhovnog za rusko pivo

Američki glumac Dejvid Duhovni (David Duchovny) izazvao je polemiku u Rusiji posle pojavljivanja u reklami sa patriotskim prizvukom u vreme kada ukrajinska kriza jača napetosti između Rusije i Zapada.
-Ima jedna druga zemlja odaklje je moja porodica i ponekad se pitam – šta bi bilo da je bilo drugačije i da sam bio Rus? – pita se Duhovni u reklami za rusko pivo objavljenoj preko Jutjuba.
Glumac, zvezda serija „Dosje Iks“ i „Kalifornikacija“ zatim pominje razne živote koje je mogao da vodi da je bio Rus – astronaout, direktor baleta, pevač, igrač hokeja itd.
„Ima na šta biti ponosan“, kaže on na kraju sa čašom piva u ruci.
Reklamu je pozdravio ruski potpredsednik vlade Dmitrij Rogozin.
-Ako zaboravite da se radi o reklami vidi se da je sve urađeno s ljubavlju – napisao je on na tviteru.
Ali televizija koja podržava Kremlj Rusija24 zamerila je glumcu što je preko Tvitera objavio da nije Rus nego zapravo Ukrajinac neposredno pre objavljivanja reklame.
-To ga nije sprečilo da se pojavi u reklami sa ogromnim budžetom koja govori o ponosu naše domovine, Rusije – komentarisano je na toj televiziju.
Jedan korisnik tvitera pitao se da li je Duhovni potpuno poludeo i da li će on sledeći dobiti ruski pasoš posle francuskog glumca Žerara Depoarđea koji je postao ruski državljanin početkom 2013.
Američki mediji kao i informacioni vebsajt Globalpost.com takođe su zamerili glumcu „loš osećaj za tajming“ za ovu reklamu objavljenu u vreme kada je raketom srušen malezijski avion u istočnoj Ukrajini 17. jula, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Povezana vest:  Sinoć otvoren W Sushi restoran na Senjaku

PHOTO: Vera Anderson / WireImage