Moksito-eventMOKSITO DIZAJN: RADIONICA KOJA MENJA POGLED NA ŠTAMPANJE MAJICA

U nedelju, 24. avgusta, u 17 časova, u Mikser House-u će biti održana nesvakidašnja dizajnerska radionica koja će promeniti pogled na štampanje majica i razbiti ustaljene zablude da je nedostatak materijalnih sredstava prepreka u sprovođenju kreativnih ideja u delo. Trojica mladih grafičkih dizajnera i ilustratora demonstriraće inovativnu „Moksito“ tehniku štampe, koja, umesto fine sito svile, koristi obične mreže za komarce.
Trojica grafičkih dizajnera i ilustratora: Marko Gamser, Miloš Opačić i Nemanja Obradović, članovi tima „Luft“*, predstaviće u nedelju, 24. avgusta, u 17 časova, inovativnu tehniku sito štampe – Moksito – gde finu sito svilu zamenjuje obična mreža za komarce. Inspirisani ovim otkrićem, došli su i do naziva projekta, jednostavnom zamenom slova K i S u reči Moskito (mosquito) i dobili novu reč koja se jedva razlikuje od stare, a ima u sebi i reč sito (en – screen).
Zabavna radionica trojice domišljatih mladića pokazaće kako manjak novca u kombinaciji sa mnogo entuzijazma, energije, truda, istraživanja, mogu dovesti do fantastičnih rezultata. Svi koji navrate 24. avgusta u Mikser House, mogu doneti svoju majicu (belu ili svetle boje), na koju će tokom radionice otisnuti ograničen broj Moksito printova i zatim poneti kući jedinstveni dizajnirani predmet. Prisutni će takođe na poklon dobiti i Moksito plakat, koji će se praviti na licu mesta.
*Luft je dizajnerska zajednica osnovana krajem 2013. godine, s ciljem uzajamne edukacije podržane samoodrživom koperacijom. Njeni osnivači i sadašnji članovi deluju u područjima grafičkog dizajna, ilustracije i konceptualne umetnosti. Razlog formiranja ovakvog pogona je averzija prema standardnom agencijskom pristupu poslu i ukalupljivanju autora. Luftu nije primaran profit, već zarađivanje zbog održavanja takvog tipa (samo)edukacije.

Povezana vest:  Da li znate sve o prednostima kafe?