Obrenovac - vrtic Veseljko 2 jpgPočinje sanacija vrtića „Veseljko“ u Obrenovcu

Predstavnici Fondacije Novak Đoković, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i PU „Perka Vićentijević“ u Obrenovcu, potpisali su danas ugovor o donaciji, koja će biti namenjena sanaciji centralnog vrtića „Veseljko“, koji je deo ove predškolske ustanove.
Fondacija će za rekonstrukciju i opremanje vrtića donirati oko 65 miliona dinara. U planu je kompletna rekonstrukcija centralne kuhinje, koja je snabdevala svih pet vrtića ove predškolske ustanove.

NDF Obrenovac Veseljko Potpisivanje-5249
„Početak radova očekuje se u narednih nekoliko dana, ali s obzirom na njihovu kompleksnost i obim, u ovom momentu ne možemo precizirati datum završetka renoviranja. Fondacija Novak Đoković će učiniti sve da se deca što pre vrate u svoj vrtić i nastave sa svakodnevnim aktivnostima“, izjavila je prilikom potpisivanja ugovora Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije.
Snežana Đurić, sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda zahvalila se Fondaciji Novak Đoković na pomoći i istakla značaj rekonstrukcije objekta „Veseljko“.
„Sanacija i nastavak rada obrazovnih ustanova koje su oštećene ili uništene u poplavama veoma je važan uslov za uspostavljanje svih aktivnosti koje čine život u jednom gradu. Značaj vrtića „Veseljko“ je utoliko veći, jer su se u njegovoj centralnoj kuhinji pripremali obroci za 1.500 mališana svih obrenovačkih vrtića. U ime grada Beograda, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, PU „Perka Vićentijević“ iz Obrenovca i svih mališana i roditelja korisnika usluga ove predškolske ustanove, želim da izrazim zahvalnost Fondaciji Novak Đoković na donaciji koja će omogućiti kompletnu rekonstrukciju centralne kuhinje i opremanje vrtića. Uverena sam da ćemo i ubuduće ovako uspešno sarađivati“, istakla je Snežana Đurić.
Veliku zahvalnost za pomoć u renoviranju centralnog vrtića izrazio je i Miloš Desančić, direktor PU „Perka Vićentijević“.
„Obrenovac je grad koji je pretrpeo najveću štetu tokom majskih poplava. Najiskrenije smo zahvalni Fondaciji Novak Đoković koja je prihvatila ovako veliki zadatak i verujemo da ćemo zajedničkim naporima, u najkraćem roku, uspeti da normalizujemo stanje u našoj ustanovi“, rekao je Desančić.
Inače, vrtić „Veseljko“ jedan je od ukupno pet oštećenih objekata predškolske ustanove u Obrenovcu, koji je bio 11 dana pod vodom i pretrpeo najteže posledice. Ovo obdanište, površine 1.418 m2, pre poplava pohađalo je više od 250 mališana.

Povezana vest:  UNICEF sa partnerima pokreće sveobuhvatnu kampanju za promovisanje nenasilnog vaspitnog disciplinovanja dece