SRB Cockta PET BB vizualijaCockta – kreirana u skladu sa budućnošću

Cockta Original i Cockta Original sa ukusima, potrošači mogu pronaći u R-PET plastičnim flašama od 50% reciklirane plastike. Cockta, stvorena drugačija, pored prirodnih sastojaka, sada se izdvaja i ekološkim pakovanjem. Proizvodnja nove Cockta pet flašice je ekološka jer zahteva manju potrošnju energije i fosilnih goriva, a ujedno se i reciklažom smanjuje količina otpada. Uvek osvežavajuća i u koraku sa trendovima, Cockta ostaje brend orjentisan na društvenu i ekološku odgovornost.
Sastav Cockte je nepromenjen još od 1953 godine; sadrži samo šipak i koktel biljaka, nema kofeina i fosforne kisline. Od ove godine, omiljeno piće mnogih potrošača, osveženo je novom R-PET plastičnom ambalažom, kreiranom od 50% reciklirane plastike. Kao pionir na tom području, u segmentu bezalkoholnih gaziranih pića u regiji, brend Cockta nastavlja sa realizacijom svojih društveno odgovornih ciljeva. Vodimo računa o prirodnoj okolini i nastavljamo misiju Atlantic Grupe, koja, kao društveno odgovorna kompanija ostvaruje trendove i zadovoljava zahteve potrošača na tržištu.
U sastavu obične ambalaže na tržištu bezalkoholnih pića uglavnom preovlađuje teško razgradljiva plastika, nastala neekološkom proizvodnjom, uz trošenje velikih količina energije, fosilnih goriva što sve zajedno doprinosi povećanoj emisiji ugljedioksida (CO2) . Po nekim procenama, prošle godine je u Evropi reciklirana samo polovina plastičnih flaša. Procenjuje se da je druga polovina odložena na deponijama, gde joj je potrebno oko 100 godina da se razloži u prirodu.
Nova Cockta flaša je drugačija jer je napravljena od 50% reciklirane plastike, po čemu je jedinstvena među bezalkoholnim pićima u regiji. Bolje sutra i dobrobit svih nas, uključujući buduće generacije ljubitelja ovog legendardnog pića, osnovne su ideje koje nas vode napred.
Za više informacija pogledati www.cockta.eu i www.facebook.com/Cockta.

Povezana vest:  LIDL UVODI ONLINE ISPITIVANJE STAVOVA POTROŠAČA