Lions Beograd Lumo 5Održana humanitarna akcija Lions Beograd Lumo za naše slepe sugrađane

Zahvaljujući donacijama naših sugrađana koji su se odazvali pozivu kluba Lions Beograd Lumo, prikupili smo određena novčana sredstva koja su uplaćena Gradskoj organizaciji slepih Beograda, Jevrejska 24.

U šoping centru Ušće, u okviru Sensa grada sreće, održana je humanitarna akcija novogodišnjih slatkiša kada su prikupljane donacije za Gradsku organizaciju slepih Beograda. Svako ko je donirao bilo kakav novčani prilog, dobio je na poklon čokoladni mafin u bojama Lions Internationala, plavoj i žutoj, koje je izradila radionica „Tiruriru“. Veliki broj posetilaca ovog popularnog šoping centra zastao je da čuje o čemu je reč, a čak su i mali Romi insistirali da daju donaciju pre nego što uzmu kolač.

Povezana vest:  Žan Vajklif duguje 5,2 miliona dolara

„Lions Klub Beograd Lumo“ organizovao je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć slepim i slabovidim osobama u Beogradu. Rad LK Beograd Lumo bazira se na tri glavna stuba, koji osim najvažnijeg, humanitarnog rada, uključuje i edukaciju i povezivanje ljudi. Generalni cilj našeg rada jeste širenje plemenite ideje lajonizma koja je u Srbiji, nažalost još uvek nerazvijena. Lionsi su globalno poznati kao „vitezovi slepih“, pa smo u skladu sa tim dali skroman doprinos u borbi protiv društvenog slepila prema ovoj ugroženoj grupaciji.“, rekao je Bogdan Stojanović, predsednik kluba Lions Beograd Lumo.

Povezana vest:  Hansaplast 2u1 Deo Sprej sa zaštitom od atletskog stopala

Akciji su prisustvovali i predstavnici Gradske organizacije slepih Beograda. Njihova organizacija ima oko 300 članova, a jedan od glavnih izvora finasiranja, osim donatora, je salon za masažu u Jevrejskoj 24 u kome radi nekoliko slepih i slabovidih terapeuta.

Hvala i Sensa magazinu, glavnoj i odgovornoj urednici Jasmini Stojanović što nam je ustupila prostor u okviru Sensa grada sreće. Ako podržavamo jedni druge i pomažemo onima kojima je pomoć neophodna, jedino tako možemo da rastemo.

Povezana vest:  Dan bademantila u Bečkim termama

Hvala još jednom i članovima kluba Lions Beograd koji su nas podržali kao i članicama kluba Lions Mileva Marić Ajnštajn iz Novog Sada, kao i Lion-Youth Exchange kordinator za Slovačku i Česku i prijateljima iz LC Lions Club Neoplanta.