Reciklazom limenki do nove sume u ApatinuReciklažom limenki do nove šume u Apatinu
 
Zahvaljujući doprinosu velikog broja građana koji su učestvovali u akciji „Reciklirajte i vi“, koju sedmu godinu zaredom realizuje Apatinska pivara, Apatin je danas dobio novu šumu i 258 sadnica koje su u saradnji sa JVP Vode Vojvodine posađene kod Kanala HZ DTD Prigrevica, u ime obeležavanja isto toliko godina postojanja Pivare.
Pošumljavanje Bezdana kod Apatina predstavlja nastavak akcije „1 limenka = 1 drvo u Apatinu“ započete na beogradskom festivalu „Supernatural“, u okviru koje su posetioci reciklirali limenke pomoću ručnih presa. Za učešće u akciji, prvih 258 posetilaca dobilo je na poklon drvo sa svojim imenom, kao nagradu za pozitivan primer koji su dali u misiji očuvanja i zaštite životne sredine.
„U ime Apatinske pivare, želim da se zahvalim JVP Vode Vojvodine, na pomoći u realizaciji današnjeg pošumljavanja, kao i svim građanima koji su pokazali svest o značaju reciklaže u očuvanju životne sredine.“ – istakla je Sanja Ivaniš, menadžerka za odnose sa javnošću  Apatinske pivare i dodala: „Ukolimo kažemo da se samo recikliranjem aluminijuma smanjuje zagađenje voda za 97%, to je onda i više nego dovoljan motiv da i dalje nastavimo predano da sprovodimo kampanju „Reciklirajte i vi“ i apelujemo na građane o značaju reciklaže – jer životni vek limenke mnogo je duži od jednog korišćenja.“
Apatinska pivara, u saradnji sa JVP Vode Vojvodine, prepoznala je značaj pošumljavanja u Vojvodini, s obzirom da šume i šumsko zemljište pokrivaju samo 6,7% njene ukupne teritorije i svrstavaju je u jednu od najslabije pošumljenih regija u Evropi. „Zahvaljujemo se na saradnji Apatinskoj pivari. Vode Vojvodine gazduju sa 5.500 ha zemljišta pored kanala, koji su dugi oko 700 km. Značajna nam je saradnja na pošumljavanju sa lokalnim zajednicama, udruženjima i kompanijama.“ – izjavio je Gaspar Matarić, glavni inženjer za planiranje i projektovanje u šumarstvu Voda Vojvodine.
Edukativna kampanja „Reciklirajte i vi“ pokrenuta je 2008. godine, a do sada su realizovane brojne akcije, kao što je „Koš za reciklažu“ na festivalima Supernatural, Green Days i Jelen Live, akcije prikupljanja limenki na Beer Fest-u i u Guči, kao i edukativne radionice na kojima su se građani lično upoznali sa prednostima reciklaže, ali i kako da od limenki naprave brojne korisne predmete.
Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu!
Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!
Povezana vest:  Počeo Ski opening na Kopaoniku