trka deda mrazova v
Beogradska trka Deda Mrazeva 2014.
 
Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, a u okviru programa obeležavanja gradske Nove godine, u nedelju, 28. decembra biće održana tradicionalna, sedma po redu, „Beogradska trka Deda Mrazeva“. Centralno mesto manifestacije je plato kod Terazijske česme, a stazom će trčati ili šetati preko 3.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica.
Prateći muzičko-zabavni program na centralnoj bini počinje u 10.30 časova, kada će se otvoriti i punktovi za preuzimanje kostima i kapica. U programu će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.
Start „Beogradske trke Deda Mrazeva“ je u 13 časova. Startna – ciljna kapija se nalazi pored Terazijskog platoa.
Trka Deda Mrazeva ima humanitarni karakter, a ove godine prikupljena novčana sredstava će biti namenjena za potrebe Roditeljske kuće – kuća daleko od doma, za smeštaj dece koja se leče od malignih bolesti i njihovih roditelja.
Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život“, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela „Balkan“ od 10 do 14 časova.
Povezana vest:  PROSLAVITE MEĐUNARODNI DAN SREĆE 20.MART SA PHARRELLOM WILLIAMSOM!