ucionica u prirodi 6Nastava na otvorenom uz pomoć kompanije NIS

U OŠ „Lela Popović“ u Nišu otvorena je ekološka učionica u prirodi u okviru NIS-ovog programa „Saradnja radi razvoja“ sa ciljem da se deci omogući drugačiji pristup nastavi i učenju, a samim tim bolje i kvalitetnije obrazovanje.
Realizacijom ovog projekta povećaće se motivisanost i učenika i profesora, a deca će od najranijeg uzrasta imati priliku da se upoznaju sa ekološkim temama na zanimljiv način. Pored učionice, otvorena je i ekološka oaza koju će učenici sami uređivati što će im omogućiti da se na praktičan način upoznaju sa ekologijom.
Program Saradnja radi razvoja osmišljen je sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim zajednicama u kojima posluje i realizuje se šest godina zaredom. U okviru njega se, već treću godinu, sprovodi javni konkurs „Zajednici zajedno“. Ove godine konkurs se realizuje u saradnji sa 11 opština. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Povezana vest:  Dom omladine Beograda našao vlasnike neudomljenim životinjama