bazar kuca kralja petraU Kući kralja Petra u nedelju „Majdanov novogodišnji bazar“
 
U Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40) na Senjaku u nedelju, 21. decembra, od 12 do 20 časova održaće se „Majdanov novogodišnji umetnički bazar“. Organizuje ga Dečji kulturni centar „Majdan“ i biće to samo jedan od brojnih programa kojim će se do kraja decembra obeležiti novogodišnji praznici. Ulaz je slobodan.
Međugeneracijski centar opštine Savski venac, pored prodaje umetničkih predmeta, za sve zainteresovane posetioce organizovaće tri besplatne radionice koje će se održati od 12 do 15 časova. Radionicu izrade novogodišnjih čestitki u tehnici akvarela vodiće dr Beatriz Tomšić Čerkez (gost iz Slovenije), radionicu fotografije prof. dr Domen Zupančić (gost iz Slovenije), a slikarsku radionicu vodiće Ana Ivanovska, magistar slikarstva.
Istog dana, u sklopu „Majdanovog novogodišnjeg bazara“, sa početkom od 18 časova, u Kući kralja Petra novogodišnji koncert održaće ansambl učenika Muzičke škole „Josip Slavenski“. Na programu će biti izvedene kompozicije popularne klasike i evergrin.
Iako prodajnog tipa, organizacija ovog događaja za Kuću kralja Petra je nekomercijalnog karaktera, sa ciljem da afirmiše mlade umetnike i omogući sugrađanima kupovinu originalnih i atraktivnih umetnina za novogodišnje poklone po povoljnim cenama. Pored toga, bazar ima i humanitarni karakter.
Povezana vest:  adidas Originals nagrađen sa dva zlatna i dva bronzana Lava