Dodela UZ aparataInstitut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ dobio vredan ultrazvučni aparat

Nastavljajući nacionalnu kampanju SVIM SRCEM, Hemofarm Fondacija donirala je prenosni ultrazvučni aparat Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ vredan više od 3,5 miliona dinara koji će unaprediti uslove rada i omogućiti ranu dijagnostiku svih vrsta oboljenja krvnih sudova.
Donacija je uručena Klinici za vaskularnu hirurgiju koja se nalazi u okviru Instituta, a na kojoj se godišnje uradi oko 2000 operacija na arterijskim i venskim krvnim sudovima.
„Zahvaljujući novom aparatu, imaćemo priliku da radimo na detaljnijem dijagnostifikovanju, ali i boljem hirurškom i medikamentnom lečenju vaskularnih bolesnika. Ova donacija značajno ubrzava naš rad, jer mi na Klinici godišnje uradimo oko 15 hiljada ultrazvučnih pregleda. Hvala Hemofarmu na ovoj donaciji, ali i dobroj saradnji svih ovih godina“, rekao je prof. dr Đorđe Radak, upravnik Klinike za vaskularnu hirurgiju Instituta
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić istakao je da je ovo pravi primer dobre saradnje farmaceutskog i zdravstvenog sistema. „Hemofarm kao lider na polju farmacije, osim uspeha u poslovanju na 38 tržišta i ponudom od preko 2 hiljade proizvoda pokazuje i da je odgovoran član društva i važna karika u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji“, naveo je državni sekretar.
„Jedna od prioritetnih aktivnosti naše Fondacije u okviru kampanje „SVIM SRCEM“ je ulaganje u zdravstvo sa ciljem unapređenja, preventive i dijagnostike zdravstvene zaštite. Ova bolnica ima uzuzetno cenjene i svetski priznate lekare i drago nam je što ovom donacijom možemo da doprinosemo njenom boljem radu ali i unapređenju opšteg zdravlja stanovništva“, izjavila je Sanda Savić, član UO Hemofarm Fondacije i direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma.
Od osnivanja 1973. godine, Bolnica za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ postala je kardiovaskularni centar poznat u celom svetu i vodeća ustanova na polju kardiovaskularne medicine u Srbiji. U poslednjih nekoliko godina prošireni su kapaciteti i uvedene su nove metode lečenja prema svetskim standardima.

Povezana vest:  Željica ispunjava željice mališana!