Skolica zivota u selu OblacinaSelo Oblačina dobilo Školicu života

Peta „Školica života“ u okviru projekta „Školice života-zajedno za detinjstvo“ Fondacije Novak Đoković, svečano je otvorena juče, 25.februara u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“, u selu Oblačina, Opština Merošina. Za potrebe nove školice, u čije opremanje je Fondacija uložila 800.000 dinara, adaptiran je prostor u prizemlju OŠ „Jastrebački partizani“.
U saradnji sa opštinom i Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP), prostor u kom će školicu pohađati deca uzrasta od tri do pet ipo godina, opremljen je adekvatnim nameštajem, didaktikom, igračkama, slikovnicama. Fondacija je obezbedila i sav neophodan materijal za realizaciju vaspitno obrazovnog programa, kao i literaturu za vaspitače.
Deo opreme finansiran je i sredstvima prikupljenim sa aukcije uskršnjih jaja u iznosu od 236.033 dinara, koju su organizovale kompanije „Art Ival“i Fondacija.
-„Školice života“ su projekat na koji smo posebno ponosni, jer omogućava deci iz najugroženijih opština da se uključe u sistem predškolskog obrazovanja. Srećni smo što će više od dvadesetoro mališana imati priliku da uči, igra se i provodi slobodno vreme u renoviranom prostoru, uz sav neophodan materijal za ove aktivnosti. Naš cilj je da im omogućimo pravilno odrastanje, da steknu želju za učenjem tokom celog život i ostvare sve svoje potencijale – rekla je Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije prilikom svečanog otvaranja.
Školicu trenutno pohađaju deca iz Oblačine, ali i okolnih sela – Biljega, Rožine, Azbresnice, Padine i Krajkovca.
– Ovaj projekat nam omogućuje obuhvat dece predškolskog uzrasta od tri do pet ipo godina, što se smatra „zlatnim dobom“ za rani rast, razvoj i učenje, u duhu vizije naše ustanove. Zahvalni smo za priliku da, kroz partnerstvo sa Fondacijom Novaka Đokovića, decu, svoje najveće blago, u pravo vreme usmerimo ka pravim vrednostima. U godinama koje dolaze, podsticajna mikro sredina biće uzor na dobrobit dece, roditelja i vaspitnog osoblja u našoj ustanovi. Kroz ovaj projekat naučili smo kako izgleda biti u timu koji pobeđuje – izjavila je Lidija Jevtić – Zlatković, v.d. direktora PU „Poletarac“.
Predsednik Opštine Merošina, Bojan Nešić, zahvalio se Fondaciji i CIP-u na pruženoj mogućnosti da ova opština postane deo humane priče „Školica života“.
– Nerazvijene opštine, kao što je Merošina, i pored jake volje da poboljšaju uslove za rano odrastanje dece, nemaju dovoljno sredstava za ovakav vid aktivnosti. Stoga se još jednom zahvaljujemo na sveukupnoj podršci i stvaranju okruženja za stimulativno, kreativno i bezbedno odrastanje i razvoj dece – istakao je Nešić.

Povezana vest:  POKRENIMO ČAROLIJU ZAJEDNO NA COCA-COLA KARAVANU