kinder eggs

Sutra 41. Sajam Kinder figura

Sajam Kinder figura, 41. po redu, biće održan sutra u Krunskoj 38, rekla je osnivač Kluba kolekcionara Kinder igračaka Lidija Košutić. Na sajmu će učestvovati 10 izlagaca i tom prilikom svi „mladi u srcu“ će moći da kupe i razmene figure iz Kinder jaja, a biće predstavljene i najnovije serije iz Rusije, Nemačke, Italije, kao i one iz poslednjih kolekcija kod nas.
Takođe, svaki mališan koji poseti sajam na poklon će dobiti Kinder jaje.
Košutić u svojoj kolekciji ima više od 11.000 kinder igračaka. Ona kaže da je strast prema tom hobiju probudila neposredno posle rođenja sina 1985. godine i da od tada ne jenjava.
Njenu kolekciju većinom čine one serije koje nikada nisu ni izašle u Srbiji, već ih je sakupljala u gradovima širom sveta.
Klub Kinder kolekcionara Košutić je osnovala 1. aprila 2005. godine u Beogradu, sa željom da okupi ljubitelje i sakupljače tih igračaka. Oni se okupljaju četiri puta godišnje na sajmovima na kojima razmenjuju svoja iskustva, prodaju ili razmenjuju duplikate i na kojima se druže.
Godine 1974. kada je kompanija Ferrero izbacila kolekciju Kinder Surprise oduševila je milione dece. Od njegovog nastanka prodato je skoro 30 milijardi jaja širom sveta sa više od 8.000 različitih iznenađenja.
Svake godine proizvede se više od 100 novih igračaka, koje ne samo da stimulišu maštu i kreativnost, nego i prate i podstiču dečiji razvoj.

Povezana vest:  Tradicionalni „Dani borovnice" na Kopaoniku po šesti put zaredom