Svetozar JanevskiSvetozar Janevski dobitnik nagrade „Stvaratelji za stoljeća“

Predsednik Upravnog odbora Vinarije „Tikveš“ i partner u investicionoj grupi M6 Svetozar Janevski dobitnik je međunarodne nagrade ,,Stvaratelji za stoljeća,, za životno delo za izuzetna dostignuća u preduzetništvu. Prestižnu nagradu dodelio je regionalni samit preduzetnika u jugoistočnoj Evropi „300 najboljih“, koji je održan u Dubrovniku 26-28.3.2015. godine, i koji je okupio najistaknutije poslovne lidere, predstavnike poslovnih udruženja, akademske zajednice i javne institucije u regionu, kako bi se pripremio teren za dobru perspektivu u oblasti ekonomije kao i društveni razvoj jugoistočne Evrope.
U konkursu za ovogodišnju nagradu „Stvaratelji za stoljeća“ učestvovalo je još 340 kandidata iz svih zemalja u regionu. Proces izbora kandidata trajao je 20 meseci. Međunarodni žiri od 12 članova sastavljen od nezavisnih eksperata iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga i preduzetništva iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Makedonije odlučio je ko su ovogodišnji dobitnici.
„Kada sam mlad, ambiciozan, tek stigao u poslovni svet, brinući o postizanju korporativnih rezultata, vođen željom da postignem lični uspeh i obezbedim stabilnost za zaposlene i njihove porodice, shvatio sam da njima egzistencija zavisi od upravljanja. Vremenom, sa iskustvom, širio se pogled te slike, ali i odgovornosti, mnogo više socijalne nego lične. Upravo taj „duh“ je deo liderstva, da pokaže put. Moramo ostati aktivni, da gradimo, stvaramo nove pobede i pokažemo da uspeh ne mora i ne treba da se završi samo na lokalnom nivou, jer biznis i liderstvo ne poznaje granice. Naprotiv. Što su uspešniji preduzetnici i kompanije postoji više pozitivnog uticaja na ekonomski i društveni razvoj.“ Rekao je Janevski i zahvaljujući se za nagradu.
„Za postizanje cilja i dodeljivanja nagrade za posticaj onima koji su najzaslužniji za razvoj preduzetništva u regionu, bila je potrebna temeljna, dugotrajna i transparentna procedura za nas članove odbora, ali i posebnog značaja i posebne vrednosti“ rekao je profesor Siniša Zarić sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, potpredsednik Međunarodnog komiteta za dodelu nagrade „Stvaratelji za stoljeća“.

Povezana vest:  „All together“ uz novu Calvin Klein kolekciju