SuperyachtRendezvousMontenegro2015MS-9089 1

ZAVRŠENO PRVO IZDANJE NAUTIČKOG DOGAĐAJA SUPERYACHT RENDEZVOUS U PORTO MONTENEGRU

Premijerno izdanje manifestacije Superyacht Rendezvous Montenegro u marini Porto Montenegro završeno je juče – na četvorodnevnom luksuznom nautičkom događaju za superjahte učešće su uzele najatraktivnije superjahte današnjice, jahting industijalci, svjetski kapetani i vlasnici brodova.

Superyacht Rendezvous je organizovala čuvena medijska grupacija posvećena jahting industriji – Boat International Media u saradnji sa kompanijom Adriatic Marinas, kao domaćinom. Kredibilitet koji je ova manifestacija gradila i stekla u prethodnih 20 godina dok se organizovala u mondenskoj marini u Monaku na Azurnoj obali, i prestižno godišnje priznanje u kategoriji Najbolja marina za superjahte 2015 (koje dodjeljuje britanska Yacht Harbour asocijacija TYHA), čiji je nosilac Porto Montenegro, samo su neki od razloga zbog čega je tivatska marina bila glavna svjetska nautička pozornica u prethodnih nekoliko dana.

Svjetski mediji koji se bave jahting-industrijom objavili su sve detalje o Superyacht Randezvous nautičkom događaju i Porto Montenegru, ali i o luksuznim brodovima ukupne vrijednosti preko 200 miliona eura, među kojima su: Exuma duga 50 metara, Lady Petra sa 47 metara, Logica 147 i Reve D’or dugačke po 45 metara, 41-metarska jahte Komokwa i Infatuation, minimalistička ali luksuzna jahta napravljena od drveta – Alyssa sa 39 metara i 35- metarska Stella Fiera. Fotografije sa cetralnog događaja manifestacije – zajedničke plovidbe jahti-učesnica Superyacht Rendezvous-a Montenegro zalivom Boke i ostrvca Gospe od Škrpjela pred Perastom, već oduševljavaju nautičku javnost.

Povezana vest:  Kako će izgledati samousluga budućnosti?

Direktor Boat Internatioonal-a, Toni Harris naglašava da su inpresionirani rezultatima razvoja Porto Montenegra kao elitne marine svjetske klase: Marine i destinacije na zapadnom Mediteranu su pretrpane i polako gube svoj šarm. Za razliku od toga, ovdje naši klijenti oni opet mogu iskusiti i ponovno otkriti ono što ih je prije dosta godina u zapadnoj Evropi privuklo jahtingu – diskreciju, lijepo okruženje i neposredan kontakt sa morem i prirodom. Prvi utisci naših klijenata o Boki i Crnoj Gori su fantastični – prelijepo mjesto, mirno, toplo i čisto more, sjajna hrana i vino, interesentna zemlja sa slojevitom i bogatom kulturom i marina Porto Montenegro koja je svjetske klase. Ovo je nova destinacija na kojoj ćemo nadam se, u narednim godinama, priređivati čitav spektar sličnih događaja za vlasnike superjahti koji žele da otkrivaju atraktivna nova mjesta, borave u njima i istražuju ih u punom konforu i sigurnosti, i da se druže u zajedničkim aktivnostima koje prije ili poslije ne bi iimali sami.

Povezana vest:  NA SUPERNATURAL FESTIVALU VIŠE OD 7 000 LJUDI PROSLAVILO DAN PLANETE ZEMLJE

Autentičnost akvatorijuma Boke, vrhunska gastronomska ponuda na bazi ribe i plodova mora u restoranima Ribarsko selo i Stari mlini, obilazak jedinstvenog svetilišta starih bokeljskih pomoraca Gospe od Škrpjela, i najljepšeg grada Perasta, razlozi su zatečenog oduševljenja uglednih gostiju i jahtaša Boat International-a.

Ova manifestacije je potvrda da strategija tivatskog nautičkog centra ide u pravom smjeru – Porto Montenegro je već vodeća matična luka za superjahte. Upravo kroz ovakve prestižne manifestacije njihovim vlasnicima iz prve ruke pružamo neposredni uvid u sve prednosti koje Crna Gora i Porto Montenegro nude kao narastajuća elitna jahting destinacija u ovom dijelu svijeta, istakao je izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Corlette, dodajući da tivatska marina ovog ljeta raspolaže sa čak 460 vezova za brodove duge od 10 pa do čak 180 metara.

Povezana vest:  Šonu Penu nagrada za humanitarni rad

U dinamičnoj agendi ovog prestižnog događaja svrstane su i prezentacije najnovijeg dostignuća italijanskog brodogradilišta „Cantiere Savona“ – otmenog, 10 metara dugog tender „Luxi33″, najnoviji komadi brend luksuznog nakita „Misahara“, italijansko brodogradlište jahti i glisera „Cantiere Savona“, turski proizvođač jahti „Tansu“, Privredna komora grada Trsta i brazilski proizvođač aviona „Embraer“, odnosno njegova divizija za luksuzne privatne i poslovne avione „Executive Jets“.