Triple-Berry-Chia-Smoothie-3

Čudotvorna čia za letnje osveženje

Visoke temperature i jako sunce umanjuju procenat vode u organizmu, zbog čega smo leti mnogo žedniji nego tokom ostatka godine. Podjednako žedna je i naša koža, pogotovo koža lica, čijoj hidrataciji zbog toga treba posvetiti posebnu pažnju. Rešenje potražite u čia semenu – dobro čuvanoj tajni drevnih civilizacija Azteka i Maja.

Zahvaljujući mogućnosti da upije 12 puta više vode od sopstvene težine, čia seme može da vam pruži čak 24 časa hidratacije – ne samo iznutra, tako što ćete ga uvrstiti u ishranu, već i spolja, kroz preparate koji ga sadrže!

Povezana vest:  Preko 600 mladih učestvovalo na prvom predavanju nove sezone Coca-Cola podrška mladima programa

Hranljivi elementi koje čia seme sadrži imaju trostruko pozitivno dejstvo na kožu:
• Štite najvažnije proteine kože, kolagen i elastin, od razlaganja, čineći time kožu čvršćom i elastičnijom, što doprinosi održavanju njene mladalačke mekoće.
• Poboljšavaju cirkulaciju kože, pružajući bolju snabdevenost kiseonikom i hranljivim materijama, kao i bolju hidrataciju i eliminaciju otpadnih materija, kako bi koža bila čista i sjajna i imala zdravu boju.
• Deluju protivupalno, čime sprečavaju i uklanjaju akne, zapaljenske procese, crvenilo, suvoću i nastanak sitnih i dubokih bora.

Povezana vest:  Kultni brend je ponovo rođen

U moć čia semena možete se uveriti uz Avon Nutra Effects hidratantnu kremu, baziranu na revolucionarnoj formuli koja sadrži aktivni kompleks čia semena. Ova lagana krema je idealna za leto jer ne opterećuje lice na visokim temperaturama i ne zatvara pore, a pogodna je za sve tipove kože.
A ako vas zanima kako čia hidrira iznutra, preporučujemo vam da probate čia malina smoothie – ukusan i osvežavajući napitak koji predstavlja zdravu alternativu sladoledu, a uz malo kalorija će vas dobro zasititi.

Povezana vest:  U kući si? Imamo za tebe TOP beauty savete

Čia malina smoothie
Za 4 osobe potrebno je
-Maline (sveže ili zamrznute) Kg 0.200
-Jogurt L 0.500
-Med Kg 0.050
-Sirup od zove L 0.030
-Čia seme Kg 0.060

Priprema
Sjedinite sve sastojke u blenderu, i mutite nekoliko minuta dok ne dobijete homogenu masu osvežavajućeg ukusa. Prilikom služenja dekorišite celim komadima m