Dani borovnica-slika2

Tradicionalni „Dani borovnice“ na Kopaoniku po šesti put zaredom

Tradicionalna manifestacija „Dani borovnica“ na Kopaoniku, ove godine održaće se po šesti put zaredom od 30. jula do 02. avgusta. Samonikla borovnica prostire se na 300 hektara na Kopaoniku, a bere se krajem jula i početkom avgusta. Organizatori manifestacije su Nacionalni park Kopaonik, MK Mountain Resort, Turističko-sportska organizacija „Raška“, kao i Turistička organizacija opštine Brus.

Povezana vest:  EVROPLJANI KUPUJU PREVIŠE HRANE ZA PRAZNIKE

Ovog vikenda posetioci na Kopaoniku imaće priliku da probaju čuvenu kopaoničku borovnicu i ručno izrađene proizvode od borovnice. Tokom manifestacije, tradicionalno će se održati i takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti, kao i pešačka tura i panoramska vožnja žičarom za sve ljubitelje prirode. Idealna planinska klima, promotivne cene letnjih aranžmana i bogat kulturno-umetnički program tokom trajanja manifestacije, biće odličan povod da veliki broj gostiju ovaj tropski vikend zamene za odmor i uživanje u prirodi.

Povezana vest:  Reebok i Les Mills predstavljaju IMPRESIVNI FITNES

Svi turisti ovog vikenda koji posete Kopaonik moći će da ostvare 15 posto popusta na cenu karata za neke od brojnih sadržaja zabavnog parka Kopaonik. Prijatne temperature i veoma dostupne opcije koje se nude za porodični odmor u prirodi privlače sve veći broj turista na srpske planine i predstavljaju idealan izbor za godišnje odmore, ali i za vikend putovanja. Turistima koji se odluče za leto na planini na raspolaganju su panormaske vožnje žičarom, pešačke ture, staze za mountain bike i mountain cart. Takođe, na raspolaganju su i adrenalinske atrakcije poput boba na šinama, zip lajna i tjubing staze.

Povezana vest:  PREDSAJAMSKO DRUŽENJE U SHOPPING CENTRU „DELTA CITY"