Mladi hemicari koji su predstavljali srbiju na medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi
Hemičari do zlatne medalje uz podršku NIS-a
 
Tim mladih hemičara iz Srbije je uz podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i kompanije NIS učestvovao na 47. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Bakuu, u Azerbejdžanu i u konkurenciji od gotovo 300 takmičara iz čak 75 zemalja sveta osvojio četiri medalje – jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu.
Dobitnik zlatne medalje na najprestižnijem međunarodnom takmičenju iz hemije je Aleksa Milosavljević, učenik Srednje škole Svilajnac, srebrne medalje su osvojili Miloš Grubor iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Miloš Selaković iz Užičke gimanzije, dok je bronzanu medalju osvojio Stefan Stojanović, učenik Gimnazije u Leskovcu.
Ekipa Srbije je odabrana nakon niza takmičenja u organizaciji Srpskog hemijskog društva, a završna faza nadmetanja bila je Srpska hemijska olimpijada, koja je treću godinu zaredom organizovana uz podršku kompanije NIS.
Kompanija NIS ulaže u razvoj obrazovanja i nauke i pruža podršku za dalji razvoj i odlazak mladih talenata na takmičenja kroz korporativni program „Energija znanja“. Saradnja sa univerzitetima i naučnim institucijama samo je deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a koji se odvija pod sloganom „Budućnost na delu“.
Povezana vest:  Vakcinisali se Nikola Rađen i Filip Krajinović